Požare sta podtikala mladoletnika. Foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanić
Požare sta podtikala mladoletnika. Foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanić

Kot so sporočili s Policijske uprave Celje, gre za požare v leseni uti, na kozolcu in v leseni kašči. 5. februarja so bili policisti obveščeni o požaru v leseni uti v Grižah pri Žalcu. Ugotovljeno je bilo, da je bil požar v notranjosti ute, ki je v celoti zgorela, namerno podtaknjen. Občina Žalec je bila z dejanjem oškodovana za dobrih 400 evrov.

Tri mesece pozneje, 12. maja, je v Grižah zagorel kozolec. Tudi v tem primeru so policisti in kriminalisti ugotovili, da je bil ogenj namerno podtaknjen, in sicer v spodnjem delu kozolca. Lastnik kozolca je bil z dejanjem oškodovan za najmanj 3.500 evrov. 2. junija je v istem kraju zagorela še lesena kašča, tudi takrat pa je bil požar podtaknjen. V požaru je nastalo za okoli 1.000 evrov škode.

Celjski kriminalisti so v sodelovanju z žalskimi policisti ugotovili, da sta ogenj na kozolcu in v leseni uti skupaj podtaknila dva mladoletnika z območja Upravne enote Žalec, požar na leseni kašči pa je podtaknil eden izmed njiju. Oba bosta kazensko ovadena zaradi suma storitve kaznivega dejanja. Za kaznivo dejanje požiga je sicer zagrožena zaporna kazen od enega do osmih let zapora, za kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari pa denarna kazen ali zapor do dveh let.