Na ljubljanskem okrožnem sodišču so začeli soditi 19-letnemu Urošu Kovjeniću, obtoženemu, da je aprila letos ugrabil 20-letnega znanca Bojana Dojčinovića in ga pretepel s kovinsko palico. Kovjenić očitano zanika, pa tudi Dojčinović je od prijave na policiji spremenil svojo različico dogajanja na bregu Save v Tomačevem. Foto: BoBo
Na ljubljanskem okrožnem sodišču so začeli soditi 19-letnemu Urošu Kovjeniću, obtoženemu, da je aprila letos ugrabil 20-letnega znanca Bojana Dojčinovića in ga pretepel s kovinsko palico. Kovjenić očitano zanika, pa tudi Dojčinović je od prijave na policiji spremenil svojo različico dogajanja na bregu Save v Tomačevem. Foto: BoBo

Uroš Kovjenić naj bi 22. aprila zvečer v Zupančičevi jami s tremi neznanci ugrabil znanca Bojana Dojčinovića, ki je domnevnemu ugrabitelju dolgoval sto evrov. Mladeniča naj bi odpeljali do Save, ga tam pretepli po glavi, hrbtu in rokah.

Dojčinović denarja ni imel, zato naj bi Kovjenić poklical njegovega prijatelja Maria Bojića in mu zagrozil, naj priskrbi denar, poslal naj bi mu tudi več grozilnih SMS-sporočil.

Obtoženec trdi, da ga je s pestjo udaril nekdo drug
Dojčinović je ugrabitev prijavil še isti večer na bežigrajski policijski postaji, kamor ga je pospremil tudi prijatelj Bojić, nato sta skupaj odšla še na urgenco. Na Inštitutu za sodno medicino so pozneje ugotovili, da so poškodbe, ki jih je dobil Dojčinović, trakaste - torej takšne, kakršne se jih po navadi povzroči s kovinsko palico.

Obtoženi Kovjenić je danes pred sodnikom sicer priznal, da se je tisti dan družil z Dojčinovićem - eden izmed njegovih prijateljev, s katerimi se je tistega večera vozil od Novih Jarš proti Zupančičevi jami, naj bi namreč poklical Dojčinovića, da bi ob Savi skupaj pokadili marihuano. Na bregu Save v Tomačevem so pokadili štiri ali pet zvitkov, nato pa so bili po besedah obtoženega "tako zakajeni", da so se začeli prepirati med seboj.

Tudi njega je eden izmed prijateljev odrinil, Dojčinović pa je udarec s pestjo dobil od nekoga drugega. Pozneje so se pomirili in odšli domov, je pred sodnikom še povedal Kovjenić, kdo vse je bil tistega večera ob Savi, pa Kovjenić ni želel razkriti.

Policiji lagal iz jeze
Sodnik je danes prebral tudi Dojčinovićevo pričanje pred preiskovalnim sodnikom, kjer je povedal, da se je skupina prepirala že v Zupančičevi jami, nato pa so odšli k Savi, "da sosedje ne bi gledali". Tam so se naprej prepirali, sledilo je tudi prerivanje, od koder tudi poškodbe.

Na opozorilo tožilke, da so poškodbe trakaste, je odgovoril, da je bila v bližini neka kovinska ograja, ob katero bil večkrat potisnjen. Vendar je sodni izvedenec, ki je danes prišel na sodišče, dejal, da so bile poškodbe poševne, samo na enem mestu pa sta udarca vzporedna, tako da bi lahko sklepali, da gre za poškodbo ob udarcu v ograjo. Prav tako je sodnika zanimalo, ali drži, da so ob Savi kadili tudi marihuano - Dojčinović je priznal, da so med prepirom in ruvanjem počeli tudi to. Na vprašanje, zakaj je torej lagal ob prijavi na policiji, pa je odvrnil, da je to storil, ker je bil jezen, ker je "dobil batine".

Zgodbo spremenila tudi priča
Na prostor za priče je danes prišel še Mario Bojić, ki je Dojčinovića 22. aprila pospremil na urgenco in policijo, kjer je povedal za grozilen klic in sporočila. Danes pa je izjavil, da je na policijo šel, ker mu je Dojčinović grozil, "da mu bo pobil familijo", na urgenco pa je šel prostovoljno. Groženj ni prijavil, je pa Bojić zatrdil, da poškodb Dojćinoviću ni prizadejal obtoženi Kovjenić, temveč "neki narkoman".