Vodušek je zaradi priznanja njegovega soobtoženega Gaberca po besedah zagovornika Boštjana Penka v neprijetnem položaju. Foto: BoBo
Vodušek je zaradi priznanja njegovega soobtoženega Gaberca po besedah zagovornika Boštjana Penka v neprijetnem položaju. Foto: BoBo

Obtožena sta domnevnega izsiljevanja nekdanjega predsednika uprave zreškega Uniorja Gorazda Korošca, ki pa je lani odstopil s funkcije. Gaberc je s tožilstvom danes podpisal sporazum o priznanju krivde, tožilstvo pa je zanj predlagalo pogojno kazen 14 mesecev zapora s preizkusno dobo treh let.

Celjska okrožna sodnica Marjana Topolovec Dolinšek je predlog tožilstva potrdila. Gaberc doslej ni bil kaznovan, sodišče pa ga je oprostilo plačila sodnih stroškov, saj je brez službe in premoženja, kot invalid tretje kategorije pa prejema 200 evrov invalidske pokojnine.

Gaberčevo priznanje postavilo Voduška v "neprijeten položaj"
Kot je dejal Voduškov zagovornik Boštjan Penko, so zaradi Gaberčevega priznanja tožilstvo prosili za preložitev naroka, ker so nastale nove okoliščine. Penko ocenjuje, da se Vodušek, ki meni, da ni kriv, zdaj nahaja v precej neprijetnem položaju.

Glede tega, ali bo tudi Vodušek priznal krivdo, je Penko dejal, da ne bi rad nič napovedal, ker bo v kratkem razpisan nov narok. Takrat se bosta z Voduškom odločala, kako naprej, je dodal.

Voduška aretirali, ko je prejemal denar
Vodušek in Gaberc naj bi izsiljevala tudi Vinka Stiplovška iz podjetja Rhydcon iz Šmarja pri Jelšah. Spomnimo, kriminalisti so Voduška aretirali julija lani na Trojanah, v trenutku, ko naj bi prejemal denar. Skupaj z Gabercem naj bi oškodovancema grozil, da bo podrobnosti o njiju razkril v medijih, v zameno za molk pa naj bi zahteval 350.000 evrov v gotovini ali odkup njegovih terjatev v vrednosti 160.000 evrov.

Vodušek in Gaberc sta bila v priporu skoraj mesec dni, vrhovno sodišče pa je nato ugodilo zahtevi za varstvo zakonitosti in pripor odpravilo. Obtožnica zoper Voduška in Gaberca je bila vložena konec oktobra lani.

Decembra lani sta bili zaradi domnevne zlorabe položaja vloženi obtožnici tudi zoper Korošca in Stiplovška. Unior naj bi namreč Rhydconu nakazal 170.000 evrov, saj slednji ni zmogel več odplačevati kredita, ki ga je najel za nakup Uniorjevih delnic.