V soboto in nedeljo sta na slovenskih cestah umrla dva človeka. Foto: BoBo
V soboto in nedeljo sta na slovenskih cestah umrla dva človeka. Foto: BoBo

Kot so sporočili iz policijske uprave Kranj, sta voznik osebnega avtomobila in kolesar v soboto okoli 18.30 vozila s Podbrezij proti Zvirčam, ko je pred naseljem voznik avtomobila na desni strani vozišča trčil v kolesarja. Kolesar je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl.

Okoliščine kažejo na krivdo voznika avtomobila za nesrečo, postopek pa prometni policisti še vodijo in iščejo priče, ki so se pred nesrečo na tej cesti srečale s tem kolesarjem. Policija prosi vse, ki imajo informacije, naj se obrnejo na policijo na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

Usoden trk v drevo
S smrtnim izidom se je končala tudi prometna nesreča na cesti Markovščina—Materija. Ob 5.19 je osebno vozilo trčilo v drevo. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Materija so zavarovali kraj dogodka, preventivno pregledali okolico in s tehničnim posegom iz vozila rešili mrtvega sopotnika ter pomagali reševalcem NMP Ilirska Bistrica, ki so poškodovanega voznika na kraju oskrbeli in prepeljali na nadaljnjo oskrbo v SB Izola, piše na spletni strani uprave za zaščito in reševanje.

Kot se na poročanje 24ur.com sklicuje STA, je umrla 16-letna sopotnica. 20-letni voznik iz Hrpelj naj bi v ovinku zletel s ceste in z desnim bokom trčil v drevo, od koder ga je odbilo na drugo stran ceste, kjer je čelno trčil v drevo.