Kriminalisti so pridržali svojega kolega. Foto: BoBo
Kriminalisti so pridržali svojega kolega. Foto: BoBo

"Odločno zavračam očitke iz članka o prejemanju podkupnine in zadrževanju obremenilnih dokumentov drugih organov in to, da kdo zaradi mene ne bi začel preiskave zoper domnevne osumljence," je v odzivu, ki ga je medijem posredoval prek svojega odvetnika Borisa Kandutija, zapisal Golub, sicer kriminalist z uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave.

Pri tem pojasnjuje, da ne bi mogel zadrževati obremenilnih dokumentov drugih organov, saj se, kot pravi, "vsa prejeta obvestila in vhodna pošta policije popišejo in evidentirajo v sistemu, ki zagotavlja transparentnost nadaljnje obravnave". "Nikakor si posameznik ne more izbirati, katera obvestila oz. pošta se bodo upoštevali in kateri ne oz. bi se 'pospravila' v predal, kot da je ne bi bilo," je opozoril.

Zaradi očitkov, ki so po njegovih besedah "izmišljeni in neresnični", napoveduje tudi možnost odškodninskih tožb zoper medije, ki so zgodbo objavili.

Drži edino to, priznava, da mu je bila v sredo odvzeta prostost, da so pri njem opravili hišno preiskavo, da je osumljen kaznivega dejanja in da mu je bila s strani delodajalca izrečena prepoved opravljanja dela. Ampak ne zaradi obtožb, ki jih navaja novinarka Večera, poudarja. "Zgodba, ki se mi očita, je povsem drugačna in bistveno bolj zapletena," je še poudaril.

Policija potrdila preiskavo in suspenz uslužbenca
Predstavnik policije za odnose z javnostmi na Generalni policijski upravi Drago Menegalija je sicer že prejšnji teden potrdil, da je bil v sredo, 16. januarja, javnemu uslužbencu, zaposlenemu na GPU-ju, vročen sklep o prepovedi opravljanja dela za čas trajanja postopka izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi. V prostorih generalne policijske uprave je bila istega dne opravljena hišna preiskava v okviru postopka, ki ga zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje po 263. členu kazenskega zakonika, vodi oddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili na Specializiranem državnem tožilstvu, je navedel Menegalija.

"Policija je v tem primeru sodelovala z omenjenim oddelkom Specializiranega državnega tožilstva in mu nudila potrebne podatke. Prav tako poudarja, da je in bo skrbela za strokovnost in zakonitost kriminalističnih preiskav in da ima vzpostavljene mehanizme za zagotavljanje notranje varnosti in preprečevanje takih primerov," še navaja Menegalija.

Po poročanju sobotnega časnika Večer so kriminalisti v sredo skupaj s tožilci specializiranega oddelka aretirali kriminalista zaradi domnevnega jemanja podkupnine od ljudi, ki bi jih morala policija preiskovati. Golub naj bi po poročanju časnika v zameno za denarno nagrado nekatere osumljence "obvaroval" pred zaslišanji kriminalistov.