Peterica osumljenih za umor na Pohorju bo v priporu do vložitve obtožnice. Foto: MMC RTV SLO
Peterica osumljenih za umor na Pohorju bo v priporu do vložitve obtožnice. Foto: MMC RTV SLO

Med peterico osumljenih umora v sostorilstvu so 35-letna ženska, moški, stari 36, 25 in 18 let, ter mladoletnik. Za štiri polnoletne osumljence lahko po pojasnilu vodje Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru Draga Škete pripor do vložitve obtožnice za omenjeno kaznivo dejanje traja tri mesece, vrhovno sodišče pa ga lahko podaljša še za tri, za mladoletnika pa lahko pripor traja en mesec, vrhovno sodišče pa ga lahko podaljša še za dva.

Na petkovi novinarski konferenci je vodja mariborskih kriminalistov Robert Munda razložil, da je po njihovih ugotovitvah šlo za umor iz maščevanja zaradi ugotovljenega razmerja med žrtvijo in 35-letno osumljenko.

Truplo odvrgli v gozd
36-letni osumljenec je julija letos izvedel za razmerje med osumljenko in žrtvijo, ki jo je nato večkrat napadel in mu grozil, žrtev pa teh dejanj policiji ni prijavila. Napadi in grožnje so se stopnjevali, vrhunec pa dosegli prejšnji konec tedna, ko je bila žrtev najprej pretepena in pri tem telesno poškodovana.

V sobotnih zgodnjih jutranjih urah so osumljeni 43-letnega moškega v njegovi stanovanjski hiši hudo pretepli, nato pa ga odpeljali v bližnji gostinski lokal, kjer so ga dodatno in še huje pretepli.

"Moški je pri tem utrpel več zlomov okostja in hude telesne poškodbe. Po tem dejanju so ga trije osumljeni, kot za zdaj domnevamo, že pokojnega, z osebnim vozilom odpeljali na Pohorje, kjer so njegovo truplo odvrgli v gozd. Po zdajšnjih ugotovitvah je smrt nastopila zaradi hudih poškodb," je povedal Munda.