Tatovi so tovornjake kradli po vsej državi, večinoma na avtocestnih postajališčih. Foto: BoBo
Tatovi so tovornjake kradli po vsej državi, večinoma na avtocestnih postajališčih. Foto: BoBo

Sodnik ga je zaradi hudodelskega združevanja in velike tatvine obsodil na tri leta zapora in 9.800 evrov denarne kazni. Tožilka Ivanka Slana je s sodbo zadovoljna, čeprav je zahtevala kazen treh let in šestih mesecev zapora in plačilo 9.800 evrov. O pritožbi zato ne razmišlja.

V Jemnu rojeni Obali je v preteklosti že prestal 18 let zapora zaradi ropov in umorov dveh zaposlenih na bencinskih servisih v Šentrupertu in Trebnjem leta 1991. Preostalih pet obtoženih je krivdo priznalo že prej. Med njimi je tudi 40-letni Janez Schuller iz Laškega, ki sta mu bili dosojeni dve leti zapora. Schuller je javnosti sicer znan po tem, da je bil predlani nepravnomočno obsojen za dvojni umor matere in hčere iz romskega naselja v Dobruški vasi leta 2005.

Kradli večinoma na avtocestnih postajališčih
Policija je obsojence začela preiskovati lani jeseni zaradi suma organizirane kraje tovornjakov višjega cenovnega razreda. Kot so povedali kriminalisti, so osumljeni, stari od 23 do 49 let, delovali v dobro organizirani in zaprti kriminalni združbi, v kateri so imeli natančno razdeljene naloge. Kraje so izvrševali po vsej državi, večinoma na avtocestnih postajališčih, pri tem pa povzročili za okoli pol milijona evrov škode.

Zadovoljen je tudi odvetnik enega izmed obtoženih, Viktorja Osima, saj pričakuje, da bo njegovi stranki omogočeno prestajanje kazni ob koncu tedna.