Deklice so po besedah policije nepoškodovane. Foto: BoBo
Deklice so po besedah policije nepoškodovane. Foto: BoBo

Veharjeva je povedala, da ne ve, kaj je pet deklic počelo na strehi, da se je kupola razbila, in poudarila, da to ni edini primer zadrževanja na strehi šole. Kljub temu po njenih besedah v okolici šole ne bodo poostrili nadzora, saj morajo nadzor nad svojimi otroki poostriti starši.

Dejala je, da je imela deklica, ki je padla skozi kupolo, srečo, da je v telovadnici mreža napeljana pod celotnim stropom in ne le tam, kjer so pritrjene luči. Kaj so deklice, dve iz osmega in tri iz devetega razreda, počele na strehi šole, bo po njenih besedah ugotavljala policija. Po zadnjih podatkih policije deklica ni poškodovana.

Plačajo naj starši
Kakšna škoda je nastala pri dogodku, Veharjeva še ne ve. Po njenih besedah bo treba zagotovo zamenjati zaščitno mrežo in kupolo ter ugotoviti, ali se je še kaj poškodovalo. Poudarila je, da škode, ki je zaradi dogodka nastala, ne sme plačati zavarovalnica, saj storilec ni neznan.

Na Policijski upravi Ljubljana so potrdili, da se je pod enim izmed otrok, ki je hodil po strehi šole, v nedeljo vdrlo svetlobno okno. Otrok je padel v notranjost na zaščitno mrežo približno sedem metrov nad tlemi, pri reševanju pa so posredovali gasilci. O dogodku bodo policisti obvestili pristojno tožilstvo in center za socialno delo.