Gregor Veselko meni, da so z njegovo razrešitvijo v Luki Koper povzročili škodo gospodarski družbi. Foto: BoBo
Gregor Veselko meni, da so z njegovo razrešitvijo v Luki Koper povzročili škodo gospodarski družbi. Foto: BoBo

Zanjo se je odločil, ker meni, da ga je nadzorni svet razrešil nezakonito, poleg tega so nadzorniki, po njegovem mnenju, z njegovo razrešitvijo povzročili škodo gospodarski družbi.

Gregor Veselko o višini zahtevane odškodnine ne govori, poudarja pa, da je nedopustno, da se v teh časih delavcem, menedžerjem in podjetjem škoduje na tak način.

Nadzorniki so odločitev sprejeli soglasno
Poročali smo, da je nadzorni svet Luke Koper v začetku septembra iz nekrivdnih razlogov razrešil predsednika uprave Gregorja Veselka. Predsednik nadzornega sveta Janez Požar je takrat kot razlog za razrešitev navedel izgubo zaupanja nadzornikov do Veselka. Odločitev so nadzorniki sprejeli soglasno.

Na njegovo razrešitev pa so se odzvali v SD-ju, kjer so menili, da je njegova zamenjava "tipičen primer zamenjave iz političnih razlogov brez poslovne podlage". Socialni demokrati Slovenske Istre namreč menijo, da je Veselko Luko Koper vodil "profesionalno, transparentno in odgovorno, kar je očitno vidno tudi iz poslovnih rezultatov družbe".

V izjavi so dodali, da "njegova zamenjava na politični osnovi odpira spomin na imenovanje Roberta Časarja, čigar delovanje na čelu pristanišča se je znašlo v središču podkupovalne afere", in se sprašujejo, ali se "ponovno obetajo politične igre, sumi, podkupovanja in gospodarska škoda, kar bi lahko dalo usodni udarec najpomembnejšemu podjetju v državi".