Zavašnik bi moral junija 2009 na prestanje petletne zaporne kazni na Dobu, na katero je bil obsojen, ker kot organizator ni poskrbel za varnost v tragediji pred svojo diskoteko Lipa v Spodnjih Pirničah. Foto: BoBo
Zavašnik bi moral junija 2009 na prestanje petletne zaporne kazni na Dobu, na katero je bil obsojen, ker kot organizator ni poskrbel za varnost v tragediji pred svojo diskoteko Lipa v Spodnjih Pirničah. Foto: BoBo

Zaradi tega dejanja je bila njegova mama kot sostorilka Milena Zavašnik na začetku letošnjega leta že obsojena na leto dni zapora.

Glavna obravnava za Roberta Zavašnika, ki je bil zaradi bega izločen iz prvega sojenja, je na Okrožnem sodišču v Ljubljani razpisana za 2. september. "Sodišče je ravnokar prejelo poročilo pooblaščenega vročevalca z vročilnico, iz katere izhaja, da je vabilo obtožencu Zavašniku vročeno. Vabilo je bilo vročeno njegovi mami Mileni Zavašnik," so nam danes sporočili z Okrožnega sodišča v Ljubljani.

Tožilstvo jima očita zatajitev, saj sta si protipravno prilastila polpriklopnik in več strojev za brizganje plastike ter dva sušilna stroja v vrednosti 112.000 evrov. Podjetje Roto je namreč med decembrom 2003 in decembrom 2005 s Hypom sklenilo pogodbe za financiranje strojev, nato pa lizinški hiši nehalo plačevati obroke. Ko je Hypoleasing novembra 2008 zahteval vrnitev polpriklopnika in strojev, jih nista vrnila.

Na prvem sojenju je bila mama Roberta Zavašnika, ki je bila prokuristka v podjetju, obsojena na leto dni zapora in 112 tisoč evrov kazni, vendar sodba ni pravnomočna. "Milena Zavašnik je zoper prvostopenjsko sodbo vložila pritožbo," so sporočili z okrožnega sodišča.

Zavašnik bi moral junija 2009 na prestanje petletne zaporne kazni na Dobu, na katero je bil obsojen, ker kot organizator ni poskrbel za varnost v tragediji pred svojo diskoteko Lipa v Spodnjih Pirničah. Nato pa je kazen konec letošnjega maja po petih letih skrivanja, ko je bila med drugim zoper njega razpisana tudi mednarodna tiralica, zastarala. Kot je pred časom za MMC povedal njegov zagovornik Milan Vajda, Zavašnik zadnjih pet let ni bil na begu, temveč se je "umaknil" pred krivično sodbo. "Dejal je, da sodbe ne bo šel prestajat, ker se mu zdi krivična, ker ni bil kriv. Menil je, da je bil krivično obsojen," je za MMC pojasnil Vajda. Danes smo želeli o novem sojenju govoriti z Zavašnikom, vendar je njegov odvetnik po nekaj žalitvah na račun javnosti vsakršne stike z Zavašnikom zavrnil.