Storilci so si vzeli čas in niso bili panični, pravi Sajovic. Foto: MMC RTV SLO
Storilci so si vzeli čas in niso bili panični, pravi Sajovic. Foto: MMC RTV SLO

Kriminalistični tehnik Peter Sajovic je med zaslišanjem pojasnil, da se mu je med preiskovanjem kraja ropa zdelo, "kot da bi bili storilci povabljeni in nato odšli po opravljeni zadani nalogi". Po njegovem mnenju je bilo namreč videti, kot da so ropali brez panike.

Prav tako se mu je zdelo nenavadno, je pojasnil Sajovic, kako sta bila oba varnostnika Sašo Nose, ki je prav tako obdolžen, in Draženko D. onesposobljena in zunaj varnostne sobe, kjer bi lahko eden poklical na pomoč. Ta prostor je bil namreč po njegovih besedah dobro zavarovan in bi bilo vanj zelo težko vdreti. Poleg tega se je ob opazovanju Draženka D., ki ni med osumljenimi, vprašal, kako to, da je bil kljub bolezni na delovnem mestu.

Našli več sledi, večina jih je pripadala Vidmarju
Vodja oddelka za biološke preiskave v Nacionalnem forenzičnem laboratoriju Katja Drobnič pa je v svojem pričanju poudarila, da so na ventilu jeklenke in najdenem koščku rokavice iz lateksa odkrili biološke sledi Vidmarja.

Na ventilu so poleg njegovih našli sledi še ene osebe, na lateksrokavici pa biološke sledi še dveh neznanih oseb. A večinska sled pripada Vidmarju, je dodala. Ob tem je poudarila, da v postopku analize DNK ni mogoča kontaminacija, saj je upoštevala najstrožja merila.

Zaslišani tehnični izvedenec forenzičnega laboratorija Matej Trapečar pa je analiziral prstne odtise na vrečki oranžne barve, ki je bila prav tako najdena na kraju ropa. Iz njegovega mnenja je razvidno, da so na njej prav tako našli prstne odtise Vidmarja, in sicer sledi kazalca leve roke.

Cvijanovič in Nose naj bi se poznala
Zaslišani policist Borut Vozel pa je med pričanjem pojasnil, da je pri obravnavi drugega dogodka, in sicer pretepa v ljubljanskem lokalu Tramontana, pridobil dve telefonski številki tretjega osumljenca ropa SKB-ja Radomirja Cvijanoviča.

Z ene izmed teh številk pa je Cvijanovič po besedah tožilke Blanke Žgajnar komuniciral z obdolženim Nosetom, kar domnevno dokazuje, da sta se pred ropom poznala. Na to je opozoril tudi kriminalist Marjan Jerot na enem izmed januarskih zaslišanj.