Po pričevanju očividcev je roparja v bližini zlatarne čakal avto, s katerim se je odpeljal v neznano. Foto: MMC RTV SLO
Po pričevanju očividcev je roparja v bližini zlatarne čakal avto, s katerim se je odpeljal v neznano. Foto: MMC RTV SLO

62-letni Jure Modic, lastnik družinske zlatarne, ki neprekinjeno obratuje že več kot šestdeset let, je bil po roparskem napadu pretresen. "Ropar, ki je imel na glavi kapo s šiltom, si je ogledoval tanjše zlate verižice, vredne okoli 500 evrov. Zanimala ga je cena, nato pa je dejal, da mu ni všeč zaponka. Hotel sem mu pokazati še druge izdelke, tako da sem umaknil pogled in ga usmeril na predal pod prodajni pult, kjer je bilo spravljeno blago, takrat pa me je moški nenadoma silovito odrinil. Ne vem, ali me je udaril z dlanmi ali s pestjo, udarec pa je bil tako silovit, da me je vrglo nazaj v okensko steklo," je roparski napad opisal Modic.

Pri iskanju storilca je policistom pomagal tudi helikopter
Po njegovih besedah je mladenič nato segel po nakitu, ki si ga je malo pred tem pod krinko nakupa ogledoval. Ukradel je okoli petnajst verižic, vrednih skoraj 10.000 evrov, poroča portal dnevnik.si

Iz prodajalne je skozi bližnji prehod nasproti zlatarne pobegnil proti Mali ulici, kjer naj bi ga po pričevanju očividcev čakal avto, in se odpeljal v neznano. Čeprav si je ena izmed prič zapomnila registrsko številko vozila, roparja policisti niso izsledili. Pri iskanju jim je sicer pomagal tudi helikopter, ki je krožil nad mestnim jedrom.

Policisti iščejo okoli 25 let starega moškega, visoke in sloke postave ter kratkih rjavih las. Oblečen je bil v belo jakno z zelenimi črtami ter hlače iz jeansa. Govoril je slovensko.