Roparja sta z orožjem zagrozila uslužbenki. Foto: Policija
Roparja sta z orožjem zagrozila uslužbenki. Foto: Policija

Roparja sta v petek, 26. septembra, okoli 8.30 vkorakala v poslovalnico Deželne banke Slovenije in z orožjem v roki od ene izmed uslužbenk na okencu zahtevala denar. Ko je uslužbenka enemu izmed roparjev gotovino izročila, sta pobegnila.

Policisti in kriminalisti so takoj po ropu zbrali obvestila od uslužbenke, od dveh oseb, ki sta bili v času ropa v bančnih prostorih, in od drugih občanov. Nemudoma so postavili tudi cestne zapore, saj so občani kmalu po ropu policistom posredovali podatek, da so na avtobusnem postajališču opazili avtomobil audi A4 z ljubljanskimi registrskimi tablicami, v katerem so bile tri osebe. Vozilo je nato odpeljalo v smeri Mozirja.

Policisti in kriminalisti so pozneje ugotovili, da je voznik sopotnika v Gornjem Gradu odložil in se odpeljal po drugo vozilo, s katerim bi ju pozneje prišel iskat. Osumljenca sta se medtem v gozdu preoblekla, odvrgla oblačila in se peš odpravila proti Nazarjam.
Ujet med odmetavanjem denarja v smeti
A pri tem ju je opazil občan, in ker sta se mu zdela sumljiva, je obvestil policijo. Policisti so na podlagi njegovega dobrega opisa prijeli osumljenca. Eden izmed njiju je sicer poskušal pobegniti, vendar ga je policist dohitel in prijel ravno v trenutku, ko je v zabojnik s smetmi odvrgel nahrbtnik z ukradeno gotovino.

Policisti so ugotovili, da so kaznivega dejanja ropa osumljeni 22- in 24- let stara moška, doma iz območja Kranja, in 33-letni srbski državljan, ki je prišel v Slovenijo zgolj zaradi ropa in bi Slovenijo, če ga policisti ne bi prijeli, takoj zapustil.

Celjski kriminalisti so 22-letnega Kranjčana in 33-letnega srbskega državljana včeraj privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jima je odredil pripor. Vse tri so kazensko ovadili, grozi pa jim od tri do 15 let ječe. Policija se zahvaljuje tudi vsem, ki so s hitrimi in kakovostnimi informacijami pripomogli k prijetju storilcev.