Rupar je zaprosil za alternativno prestajanja enoletne zaporne kazni. Foto: BoBo
Rupar je zaprosil za alternativno prestajanja enoletne zaporne kazni. Foto: BoBo

Rupar je bil sicer že pozvan na začetek prestajanja zaporne kazni in bi jo po prvotnem pozivu moral začeti prestajati 2. decembra, so pojasnili na kranjskem okrožnem sodišču.

A so Ruparju odložili začetek prestajanja zaporne kazni do pravnomočne odločitve o predlogu za alternativno obliko prestajanja kazni, so dodali na kranjskem sodišču. Odločitev o tem bodo sprejeli v 15 dneh, potem pa do pravnomočnosti odločitve teče še 15-dnevni pritožbeni rok, so še pojasnili.
40 tisočakov pospravil v svoj žep
Kranjsko okrožno sodišče je septembra lani odločilo, da je Rupar kriv zlorabe uradnega položaja ali pravic. Rupar je namreč februarja 2004 od avstrijskega podjetja Aquaplus prek zastopnika Jurija Pintarja iz podjetja Imecon prejel 40.000 evrov za plačilo stroškov pri pripravi dokumentacije za ureditev komunalnega omrežja v tržiški občini.
Vendar Rupar tega denarja ni predal v občinsko blagajno in si je tako pridobil protipravno premoženjsko korist. Nekdanji poslanec je bil sicer v preteklih letih že večkrat pravnomočno obsojen tudi zaradi več drugih kaznivih dejanj, vendar mu tokrat prvič grozi, da bo moral v zapor, saj je bil do zdaj obsojen le na pogojne in denarne kazni.