Policisti so imeli ob tekmi (in med njo) polne roke dela zaradi preveč razgretih navijačev. Foto: Reuters
Policisti so imeli ob tekmi (in med njo) polne roke dela zaradi preveč razgretih navijačev. Foto: Reuters

25-letnega Martjanova so policisti ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge, za kar je zagrožena kazen od šest mesecev do pet let zapora. Policista je napadel med policijskim posredovanjem zaradi poskusa pretepa večjih skupin navijačev malo po 19. uri na Gosposvetski cesti v Mariboru. Napadel ga je s hrbtne strani in ga poškodoval po obrazu. Navijača so policisti po tekmi prijeli ob izhodu iz stadiona Ljudski vrt in ga pridržali.

Martjanov je na mariborskem sodišču po pisanju časopisa Večer povedal, da dejanje obžaluje, in prosil za čimprejšnjo izpustitev iz pripora. V Moskvi ima ženo in triletnega otroka, skrbelo ga je tudi za službo.

Pomoč pri vrnitvi domov mu je v sodni dvorani ponudil predstavnik mariborske navijaške skupine Viole Roman Križnjak. Policisti so Martjanova v četrtek popoldne na mejnem prehodu Gruškovje predali Križnjaku, ta pa ga je nato odpeljal do Beograda, od koder je Martjanov z letalom poletel proti ruski prestolnici, piše časopis Delo in dodaja, da napadeni policist terja 3900 evrov odškodnine, a je malo verjetno, da jo bo dejansko dobil.