Dogodek se je zgodil na 3. vstaji v Mariboru, decembra 2012. Foto: BoBo
Dogodek se je zgodil na 3. vstaji v Mariboru, decembra 2012. Foto: BoBo

V kazen je vštetih tudi 26 dni, ki jih je preživel v priporu. Danes 20-letni mladenič se je pogodil s tožilstvom, ki mu je v zameno za priznanje krivde ponudilo možnost, da kazen odsluži z delom v splošno družbeno korist.

Obsojeni izjav za medije ni dajal, njegov zagovornik pa je povedal, da je mladenič "že pretrpel dovolj, enako tudi vsa njegova družina, tako da je bil to edini možen zaključek celotne zadeve."

Deveterica pred sodnika
Sodišče je predobravnalne naroke v četrtek razpisalo za devet ljudi, ki so jih aretirali na 3. mariborski vstaji decembra 2012. Dva se naroka nista udeležila, pet jih je krivdo zanikalo, enemu pa je sodnica dala še nekaj časa za premislek, saj se še ni mogel odločiti, ali bi krivdo priznal ali ne.

Vseh devet je obtoženih suma storitve kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ki opravlja naloge varnosti, šest od devetih pa je metalo granitne kocke v policiste. Kot je povedal tožilec Darko Simonič, je eden vrgel trd predmet in nato poskušal vreči še kocko, a mu je bilo to preprečeno, eden je proti policistom vrgel steklenico, eden pa je z rokami tolkel po dveh policistih.

Začetek glavne obravnave je predviden za oktober, pred tem pa bosta razpisana še predobravnalna naroka za dvojico, ki sta v četrtek manjkala in tistega obtoženega, ki se o krivdi šele odloča.