47-letni Borut Hriberšek bo ostal v priporu, nemška policija pa naj bi sef, v katerega je po lastnih besedah skril del denarja, že zavarovala. Foto: Policija
47-letni Borut Hriberšek bo ostal v priporu, nemška policija pa naj bi sef, v katerega je po lastnih besedah skril del denarja, že zavarovala. Foto: Policija

Hriberšku, ki se je nekaj dni po ropu in skrivanju v tujini sam predal oblastem in del denarja vrnil, je sodišče 30-dnevni pripor odredilo že v petek, dan po predaji na meji z Avstrijo, a je zunajobravnavni senat po pritožbi njegovega zagovornika Borisa Grobelnika sklep o priporu razveljavil in zadevo vrnil v odločanje preiskovalni sodnici.

A ta se je, po pisanju spletnega portala časopisa Slovenske novice, odločila, da Hriberšek ostane v priporu. Njegov zagovornik je znova napovedal pritožbo, kar pomeni, da bo zadevo spet obravnaval zunajsodni senat.

Kot je povedal odvetnik Grobelnik, sklepa o priporu še niso prejeli, ko ga bodo, pa se bodo nanj pritožili. Po prejemu sklepa imajo na voljo 24 ur, da to storijo, zunajobravnavni senat pa mora o njihovi pritožbi odločiti v 48 urah. Vendar gre tukaj, kot pojasnjuje Grobelnik, za priporočeni rok.

Borut Hriberšek, ki je kot varnostnik delal v podjetju za varovanje Sintal, je 6. aprila iz glavnega trezorja podjetja v vrečah odnesel več sto tisoč evrov in z denarjem odšel v tujino. Po nekajdnevnem skrivanju se je v četrtek na Šentilju predal policiji, del denarja vrnil, za del pa dejal, da ga je skril v sef na železniški postaji v Mannheimu v Nemčiji.

Slovenija naj bi že poskrbela, da je nemška policija sef zavarovala, še pišejo Slovenske novice.