Navijači so razdejali tudi bencinski servis na postajališču Tepanje. Foto: Policija
Navijači so razdejali tudi bencinski servis na postajališču Tepanje. Foto: Policija
Navijači Vijol že obsojeni

Denis Bajrič je priznal sodelovanje v skupini, ki je storila kaznivo dejanje nasilja proti ljudem in povzročila tudi večjo gmotno škodo. Obsojen je bil na pogojno kazen petih mesecev s preizkusno dobo dveh let.

Do zdaj je krivdo priznal tudi Nik Štampar, ki mu je sodišče prisodilo pol leta zaporne kazni, sodba pa je že pravnomočna. Štampar je bil predtem tudi nepravnomočno obsojen na sedem mesecev zapora zaradi sodelovanja v skupini, ki je preprečila uradni osebi uradno dejanje na lanskih protestih v Mariboru.

Na sedem mesecev zapora sta obsojena tudi Alen Bubnjar in Miha Šenekar. Vsi so bili obsojeni zaradi kaznivega dejanja sodelovanja v skupini, ki stori kaznivo dejanje, za katero so sicer zagrožena do tri leta zapora.

Peti je krivdo zavrnil
Medtem ko so štirje obtoženi krivdo priznali, je peti krivdo zanikal. Tožilstvo je Srboljubu Laziću za priznanje ponudilo sedem mesecev zapora, a ga je zavrnil. Čaka ga sojenje, v primeru dokazane krivde pa verjetno tudi višja kazen.

Preiskava brutalnega napada na španske navijače še ni končana, saj kriminalisti še vedno intenzivno zbirajo podatke o preostalih sodelujočih. Ugotavljajo namreč, da jih je v pretepu sodelovalo kar okoli trideset.

Spomnimo, skupina napadalcev se je po tekmi v Ljudskem vrtu med Mariborom in špansko Sevillo peljala za avtobusom španskih navijačev. Ko so se ti ustavili na bencinskem servisu v Tepanju, so jih presenetili napadalci, ki niso napadli le njih, ampak tudi voznika avtobusa in ju lažje ranili. Na avtobusu so razbili vetrobransko steklo, precej pa so poškodovali tudi bencinski servis. Skupaj naj bi povzročili za okoli 5.000 evrov materialne škode, enemu izmed navijačev so zlomili čeljust, ob tem pa štiri ljudi lažje poškodovali.

Navijači Vijol že obsojeni