Zavašnik ni želel povedati, od kod mu prihodki. Foto: BoBo
Zavašnik ni želel povedati, od kod mu prihodki. Foto: BoBo


Sojenje se ni moglo odviti, saj je Zavašnik šele danes pooblastil novega zagovornika, ta pa je sodišče zaprosil za preložitev obravnave, da se seznani s spisom. Prav tako je zaprosil, da bi se opravil predobravnavni narok in da bi se Zavašniku dala možnost za poravnavo.
Tožilstvo Zavašniku sicer očita, da je s svojo materjo Mileno Zavašnik storil kaznivo dejanje zatajitve in si pri tem pridobil 112.000 evrov protipravne premoženjske koristi. Mileni Zavašnik so sodili ločeno, maja letos je bila obsojena na leto dni zapora, zadeva pa je trenutno v pritožbenem postopku.

Zavašnik je kot direktor podjetja Roto trgovina med letoma 2003 in 2005 z družbo Hypo leasing sklenil več lizinških pogodb za najem priklopnika, dozirno-sušilnega sistema in dveh strojev za brizganje plastike. Pogodbe so bile odpovedane, Zavašnik pa predmetov ni vrnil, temveč si jih je prilastil, a jih ni poplačal, je pojasnila okrožna tožilka Manja Prezelj.

Sodnica Katarina Lukan Turk je ugodila prošnji odvetnika za pripravo na narok in glavno obravnavo preložila na 18. september. Je pa hkrati pojasnila, da je Zavašnik podal ugovor na obtožbo, vabilo na predobravnavni narok mu je bilo pravilno vročeno, vendar obtoženi na predobravnavni narok ni prišel, zato je sodišče štelo, da krivde ne priznava.

Zavašnik pravi, da je bil obsojen po krivem
Zavašnik je sicer javnosti postal znan po tragičnem dogodku pred lokalom Lipa, ki ga je vodil. Decembra 2005 je množica pred lokalom v Spodnjih Pirničah pri Medvodah do smrti poteptala tri mlada dekleta. Sodišče je Zavašnika spoznalo za krivega in mu dosodilo pet let zapora. Junija 2009 bi se moral zglasiti na prestajanje kazni v zaporu na Dobu, a je tik pred tem za pet let izginil. Kljub mednarodni tiralici ga niso izsledili. Po petih letih neuspešnega iskanja je zdaj primer zastaral.

Zavašnik, ki je brez zaposlitve, brez premoženja in ni prijavljen na zavodu za zaposlovanje, sodišču danes ni želel pojasniti, kako se preživlja. Na vprašanje, ali je že bil kdaj obsojen, je pojasnil, da je bil, ampak po krivem.