Žmavca, najverjetneje spomladi, čaka sojenje. Foto: MMC RTV SLO
Žmavca, najverjetneje spomladi, čaka sojenje. Foto: MMC RTV SLO

Začetek sojenja je po navedbah Večera mogoče pričakovati v spomladanskih mesecih. Okrožno državno tožilstvo v Celju pa je obtožni predlog podalo novembra lani.
Celjski kriminalisti so Žmavca, ki je bil vodja osnovne zdravstvene dejavnosti v ZD-ju Celje, ovadili zaradi poneverbe skoraj 3.500 ampul močnega narkotika dolantina, s katerim si je lajšal bolečine v hrbtenici. Domnevno naj bi bile ampule narkotika, ki se predpisujejo predvsem za blažitev bolečin rakavim bolnikom, predpisane bolnikom v celjskem domu sv. Jožefa, a, kot kaže, niti ena ampula ni bila uporabljena za te bolnike. Ker je ampule uporabil zase, naj bi na ta način Žmavc pridobil protipravno premoženjsko korist v višini nekaj več kot 7.000 evrov.
Na Okrajnem sodišču v Celju so lani zaslišali Žmavca in večje število prič, izdelano je bilo tudi izvedensko mnenje, celoten spis pa je sodišče tožilstvu dostavilo konec lanskega oktobra.
Žmavčeva žena Tanja Vraneševič, ki je pomočnica direktorja ZD-ja Celje za področje zdravstvene nege, naj bi kot glavna sestra imela ključni nadzor nad porabo zdravil iz ambulantne zaloge.