Črna kronika
(4)
Zaradi požara je bila avtocesta zaprta do 5. ure. Foto: BoBo

Dodaj v

Štajerska avtocesta ponoči zaprta zaradi gorečega tovornjaka

V predelu motorja nenadoma vzplamtel ogenj
9. november 2017 ob 10:08
Slovenska Bistrica - MMC RTV SLO, STA

Ponoči je na štajerski avtocesti od Slovenske Bistrice proti Tepanju v celoti zgorelo tovorno vozilo. Zaradi požara je bila avtocesta več ur zaprta. Poškodovan ni bil nihče.

31-letni Romun, ki je vozil tovorno vozilo s priklopnikom romunskih registrskih oznak, je zaradi okvare v predelu motorja okoli 0.30 ustavil na odstavnem pasu avtoceste. Skupaj s prav tako 31-letnim romunskim sovoznikom sta izstopila iz kabine, nato pa je vzplamtel ogenj, ki se je razširil na vozilo.

Na priklopniku so bile naložene palete s steklom, kartonom in različnimi rešetkami za plinske štedilnike. Tovor je delno zgorel, tovorno vozilo pa v celoti. Ogenj so pogasili gasilci. Poškodoval se ni nihče, materialne škode pa je za okoli 500.000 evrov, so sporočili s PU Maribor.

A. S.
Prijavi napako
Komentarji
obriobri
# 09.11.2017 ob 13:59
Mene pingvini s kapam oglobijo za vsako malenkost. Medtem se pa romunske kočije z nakradeno italjansko robo mirno vozijo in delajo gospodarsko škodo.
pkozin
# 16.11.2017 ob 09:30
Namesto tega, da bi postali visoko tehnološka in turistična država, smo postali pojem tranzitne države, po kateri se na pol zastonj prevažajo odsluženi kamioni in to ne v Koper, Najprej se tovorni promet razredči že v Postojni, nato na Razdrtem in nazadnje v Gaberku. Od tam je pot proti Kopru kar precej manj zabasana, seveda zato, ker teče tranzit od vzhoda na zahod, pri nas se pa kamioni ustavljajo v glavnem na bencinskih servisih, pa ne zato, da bi tankali ampak zato, da se šoferji olajšajo v straniščih , pojedo doma napravljene sendviče, pa hajd v Italijo. Skratka koristni so samo zato,ker uničujejo na veliko naše ceste, da iimajo gradbena podjetja kaj delati med turistično sezono.
svyatoslav
# 09.11.2017 ob 19:28
Večino požarov motornih vozil bi se dalo preprečiti še v začetni fazi. Vsak tovornjakar in marsikateri voznik avta ima gasilni aparat v vozilu.
Zakaj je tovornjakarjem tako težko ustaviti, ko se prižgejo opozorilne lučke ali celo takrat, ko se začne smoditi in pravočasno ustaviti potencialni požar? Verjetno je treba dvigniti kabino in se malo pomatrati, ampak ne, čakajo, da ogenj zajame še glavne rezervoarje in potem imamo kresovanje na odprtem.
Miki Mause
# 11.11.2017 ob 11:26
@svyatoslav

Ne pametuj, če nimaš pojma.
Kazalo