Črna kronika
Pred sodiščem se je na protestnem shodu zbralo od 300 do 400 ljudi. Foto: BoBo
Tadej Strehovec je zanikal očitke o spodbujanju sovraštva in pojasnil, da ni odgovorni urednik portala, ker ta sploh ni medij. Foto: BoBo
Gre za poskus zastraševanja članov Katoliške cerkve, je na shodu dejal upokojeni nadškof Anton Stres. Foto: BoBo
Na shodu pred sodiščem so se med množico pojavili številni transparenti. Foto: BoBo
Shoda se je udeležil tudi Janez Janša. Foto: BoBo
VIDEO
Tadej Strehovec zanikal s...

Dodaj v

Tadej Strehovec na sojenju zavrnil očitke o spodbujanju sovraštva

Avtorja spornega članka ni želel razkriti
10. oktober 2018 ob 15:38
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Tadej Strehovec je na začetku sodne obravnave zavrnil očitke o spodbujanju sovraštva na portalu 24kul.si. S spornim člankom na portalu pred objavo po njegovih besedah ni bil seznanjen, zanikal pa je tudi, da bi bil odgovorni urednik portala, saj da ta ni medij.

Na portalu 24kul.si je namreč neznani avtor 16. februarja 2016 objavil članek Seznam članov abortivnega lobija proti pravici do življenja, ki spodbuja usmrtitve nerojenih punčk in fantkov! V njem je navedenih 264 oseb in 13 organizacij, ki so podpisale pobudo za zaščito ustavnih pravic žensk. Obtožni predlog Strehovca bremeni, da je kot odgovorni urednik portala odobril objavo članka, v katerem so bili omenjeni podpisniki "žaljivo in posmehljivo označeni kot člani slovenskega abortivnega lobija, ki je odgovoren za splav 350.000 žensk".

Tadej Strehovec je na začetku sojenja na ljubljanskem okrajnem sodišču v več kot uro dolgem zagovoru pojasnil, da 24kul.si ni medij, ampak gre za predstavitveno spletno stran Zavoda za družino in kulturo življenja, katerega direktor je, predstavlja pa tudi platformo za različne nevladne organizacije, ki lahko svoja sporočila avtonomno objavljajo na spletni strani.

Avtorja članka, ki ga sicer pozna, ni želel razkriti. Kot razlog je v izjavi za medije pojasnil, da je bilo v zadnjih letih kar nekaj ljudi, ki so javno zagovarjali pravice nerojenih otrok, izpostavljenih medijskemu linču, pritiskom in žalitvam. Zatrdil pa je, da članka pred objavo ni videl.

Gre za objavo brez predhodnega nadzora?
Kot je pojasnila sodnica Polona Kukovec, je treba v tem primeru razčistiti, ali je šlo za objavo na spletnih straneh, ki uporabnikom omogočajo objave vsebin brez predhodnega nadzora. Sodni izvedenec računalniške stroke je po njenih besedah ugotovil, da s spletne strani tega ni mogoče razbrati, saj je to odvisno od tehnične zastavitve strani. Tako bodo na zaslišanje povabili tudi tistega, ki jo je postavil.

Tožilstvo je predlagalo tudi, da sodišče od ponudnika spletne strani iz Švice pridobi dnevniške datoteke, saj bi bilo z IP-naslovov mogoče identificirati osebe, ki so na dan objave članka dostopale do strežnika. Tako bi bilo razvidno, ali je Strehovec tega dne dostopal do članka, meni tožilstvo. Obramba se s tem ni strinjala. Sodišče bo odločitev o predlogu še sprejelo.

Kot je še pojasnil Strehovec, je bil članek objavljen po objavi prispevka o omenjeni ustavni pobudi v Mladini, kjer so se podpisniki sami izpostavili, zato njihova objava ne pomeni razkritja zasebnih stališč posameznikov. Te osebe so s podpisom pobude skupini državljanov, ki so molili za nerojene otroke pred ljubljansko ginekološko kliniko, odrekale pravico do svobode izražanja in verske svobode, je dejal in izpostavil katoliško doktrino, po kateri je splav umor.

Pravica do življenja in sovražni govor
"Članek je želel opozoriti na pravico do življenja vsakega človeka, kar pa ni sovražni govor ali spodbujanje sovražnega govora," je prepričan Strehovec. Tudi uporaba izraza slovenski abortivni lobi po njegovem mnenju ni žaljiva, saj je to po njegovih besedah v tujini v znanstvenem in medijskem prostoru uveljavljen izraz.

Strehovec meni, da mu je bila s krivičnim sodnim postopkom naklepno narejena škoda zoper dobro ime kot duhovnika in univerzitetnega profesorja, zaradi česar bo tudi zahteval odškodnino. Obtožba po njegovem mnenju ne vsebuje znakov kaznivega dejanja, saj ni bilo ogrožanja javnega reda in miru, ampak temelji na ravni osebne prizadetosti prič, ki imajo na voljo druga pravna sredstva. Obramba je med drugim predložila tudi pojasnila dveh policijskih postaj, da omenjene priče od objave članka do podaje ovadbe niso podale prijave sovražnega dejanja proti njim.

Tožilstvo je namreč v obtožnem predlogu za očitano kaznivo dejanje z zagroženo kaznijo zapora do dveh let zapisalo, da je objava članka v njem omenjene osebe razžalila in jim povzročila občutke zgroženosti, šoka, strahu in jeze, objavo so doživljali kot poseg v osebno integriteto in kot diskreditacijo v javnosti.

Na shodu v podporo več kot 300 ljudi
Pred današnjo obravnavo se je v podporo Strehovcu na shodu pred sodiščem zbralo od 300 do 400 ljudi, imeli so transparente z napisi Tudi jaz sem Tadej, Svoboda govora!, Za pravično sodstvo in Ženske smo za Tadeja.

David Tasić je v nagovoru dejal, da tožilstvo pripravlja proces, ki diši po verbalnem deliktu, in da gre za absurden proces, ki je izraz potrebe enega dela leve politike po izločitvi in utišanju katoliških intelektualcev.

Poskus zastraševanja članov Cerkve?
Da so zakonske osnove za to obtožnico nične, je na shodu poudaril tudi upokojeni nadškof Anton Stres. Gre za poskus zastraševanja članov Katoliške cerkve, katere nauk "odločno nasprotuje teorijam in ideologijam, ki zagovarjajo, da je umor nerojenega otroka moralno povsem dopustno dejanje". Shoda se je udeležil tudi predsednik SDS-a Janez Janša.

V zadnjih tednih so se sicer v javnosti vrstili izrazi podpore Strehovcu, med drugim so se oglasili ljubljanski nadškof Stanislav Zore, Slovenska škofovska konferenca, Svet katoliških laikov in slovenski izseljenski duhovniki.

G. K., Foto: BoBo
Prijavi napako
Komentarji
Lenins_Sausage
# 10.10.2018 ob 16:01
RKC pa kar tone in tone: Sebastjan Erlah, teolog in bivši glavni moderator RKC spletnega foruma, je javno pozval k mitraljiranju imigrantov, Demokracija je izdala natečaj za otroško pravljico, kjer mora biti zlobec 'tujec oz. invazivna vrsta' itd. Eno je, če si proti imigracijam, nekaj drugega pa je, če uporabljaš besedišče, ki so ga uporabljali Hutuji med genocidom v Ruandi.
svabo
# 10.10.2018 ob 16:05
Grožnja in žalitev v primeru tega članka je bila konkretna, uprejena poimensko proti ljudem. Pravica svobode govora ni pravica do žaljenja in groženj. Preprosto. Pričakujem od tožilstva, da bo učinkovito zaključilo sodni postopek v katerem bo to obsojeno. Namreč Gospodje v črnih talarjih lahko vse to, kar so napisali kot grožnjo in žalitev napišejo v spoštljivem tonu brez groženj. Zakaj niso. To ni svoboda govora. To je fanatizem, ki pelje v enoumje in v obračun. Pa še nekaj ne pozabimo. Govorimo o ustavni pravici. Zatorej zagovornike ustavne pravice navajti kot morilce in jim groziti je prelep primer uporabe polnega jezika in svobode govora......
CarlosNorris
# 10.10.2018 ob 15:56
Mislim da mora biti letvica za 'razpihovanje sovraštva' postavljena zelo visoko, nekje tam kjer jo imajo Američani, napaljevanje v 'iminentno nezakonito dejanje', recimo da bi dali naslove pa sugerirali k nasilju ali kaj podobnega.

O tejle reakcionarni sekti pa tudi ni treba zgubljati besed: dokler imamo funkcionalno družbo z normalnim šolstvom in imajo ljudje stik s svetom bodo taki fanatiki omejeni na zelo glasno ampak zelo majhno manjšino.
svabo
# 10.10.2018 ob 16:17
Če bi tak članek objavil kdorkoli od komentatorjev na tem portalu, bi ga Admin zbrisal in hkrati bi avtor dobil prepoved komentiranja.........toliko o tem kaj je sovražni govor in kje se konča svoboda govora.
dejneseri
# 10.10.2018 ob 16:06
recimo tega ne razume, da zagovarjanje pravice do splava NE pomeni zagovarjanja usmrcevanja nerojenih deckov in deklic.

ampak tudi to izvira iz posvedranega razumevanja svobode govora: svoboda govora pomeni, da lahko reces kar zelis, ne pa da tudi moras. ravno tako pravica do splava zgolj zagotavlja pravico in ne pomeni, da mora vsaka zenska, ki zanosi, tudi splavit.

prav tako svoboda govora ne vkljucuje laganja, ampak predpostavlja vsaj nek bazicni nivo utemeljevanja, razumevanja.

ampak tega tisti, ki pravico do svobode govora zlorabljajo, seveda nocejo ali ne zmorejo videt.
Lenins_Sausage
# 10.10.2018 ob 16:04
CarlosNorris
Mislim da mora biti letvica za 'razpihovanje sovraštva' postavljena zelo visoko, nekje tam kjer jo imajo Američani,

Se strinjam, vendar objava seznama 'tarč', kar omenjeni članek je, že hodi po meji. Če bi se nekomu snelo in bi šel nekoga s sezanam umoriti (saj v članku piše, da ti ljudje pobijajo nedolžne otroke) bi se Strahovec in RKC seveda s svetlobno hitrostjo distancirali.

Se pa strinjam, najbolje je, če se te ljudi enostavno ignorira.
Lenins_Sausage
# 10.10.2018 ob 16:37
Repec
In ce ste malo pozorni: zagovarjajo svetost vsakega cloveskega bitja. Zaradi tega jih ni za preganjati.

Tudi v ZDA so verniki zagovarjali svetost človeškega bitja - tako, da je nekdo v glavo ustrelil ginekologa, verniki pa so mu ploskali. Splav je pač politična tema, ki je za RKC v resnici popolnoma nepomembna, pomembna pa je za mobilizaicjo množic.
Lenins_Sausage
# 10.10.2018 ob 16:24
gospod iskreni

Ufff, si se pa naiskal - anonimni tvit proti RKC. Wow.
sonce_
# 10.10.2018 ob 17:30
RKC lahko pljuva po vsakem. Če pa kdo reče kakšno bolečo resnico o RKC, je pa to ustrahovanje verujočih.
severna zvezda
# 10.10.2018 ob 16:52
Hmm, fascinantno, koliko prostih ur ima Primc, a ni on zaposlen v od JJ in SDS osovraženem javnem sektorju, kjer menda ''nič ne delajo''? Kul job očitno, ali pa mu toliko dopusta ostaja za dopoldanska ''rajanja'' pred sodišči?! A ga ne bi raje porabil za kvalitetno preživljanje z lastno družino? (Ja, shod se je začel dopoldan.)
pepe 2
# 10.10.2018 ob 17:07
Ponavlja se, da RKC trdi, da je Kanonsko pravo)cerkveno) nad državnim. Seveda pa zaradi razpihovanja mržnje sodijo vsem katoličanom.
Zaradi ovitka nekega CD ja so gonili in gonili svojo, tako, da je prišlo do procesa.
Ob pisanju o pedofiliji v RKVC se takoj oglasijo, da je to napad na katoličane in cerkev in naj se raja raje ukvarja s čem drugim.
ni maitre
# 10.10.2018 ob 16:27
Skrajni čas, da se uvede verski davek, takrat se bo bistveno zmanjšala tovrstna propaganda in akcije, ker bo ovčic premalo.
ni maitre
# 10.10.2018 ob 16:41
@pace

Ženevska deklaracija, ki je nadomestila Hipokratovo prisego.

V trenutku, ko stopam v zdravniški poklic, svečano obljubljam,
da bom svoje življenje postavil v službo humanosti;

Da bom do svojih učiteljev ohranil vso dolžno hvaležnost in spoštovanje;

Da bom svoj poklic opravljal vestno in dostojanstveno;

Najpomembnejša mi bo skrb za zdravje mojega pacienta;

Spoštoval bom skrivnosti, ki mi jih je zaupal, tudi po njegovi smrti;

Z vsemi svojimi močmi bom ohranjal čast in plemenite tradicije zdravniškega poklica;

Moji kolegi mi bodo bratje in sestre;

Pri izvajanju svoje dolžnosti do bolnika name ne bodo vplivale nobene od naštetih okoliščin: starost, bolezen, nemoč, vera, etnično poreklo, nacionalnost, spol, politična pripadnost, rasa, seksualna usmerjenost, razredna pripadnost ali katerakoli druga osebna okoliščina;

Absolutno bom spoštoval človeško življenje;

Niti pod vplivom grožnje ne bom dopustil, da se izkoristi moje medicinsko znanje z namenom kršenja človekovih pravic in svoboščin.

To obljubljam svečano, svobodno, sklicujoč se na svojo čast.
ROBI123
# 10.10.2018 ob 17:47
Če živimo v svobodni državi, bo tudi splav svobodna odločitev!Če si cerkev v svojem delovanju želi svobode, jo naj prizna tudi ljudem v svojem delovanju! Pa kaj Stresu in njegovim ni jasno, da ni več časa, ko je bila cerkev edini razlagalec o življenju na Zemlji! Čas vas je povozil, a cerkev že priznava da se zemlja vrti!!!
severna zvezda
# 10.10.2018 ob 17:41
Žal živimo v državi, ki jo vodijo nevladne organizacije.

Res je. In prav RKC je ena takšna nevladna organizacija. ... Ups, wait: v bistvu so že v skoraj vseh porah družbe in svojo institucijo postavljajo NAD državo. Sekularizacija. Pika. Če si pa ob tem ''zgrožen'', pomisli, da so mnogi - verni in neverni - tudi proti šeriatskemu ''pravu''.
zasavcrr
# 10.10.2018 ob 17:24
Fotografija številka 9.
Zagovorniki življenja in otrok najbolj zlorabljajo te iste otroke. Punčka na sliki je psihično zelo grdo zlorabljena, zagotovo ni po svoji volji in vesti na shodu. Starši deklice so zreli za konkreten pregled pri pristojnih ustanovah. Nekaj je, če se odrasli med seboj kregajo za oslovo senco, popolnoma druga zadeva pa je v to vpletati svoje otroke. Z dejanji kažejo, da so za njih otroci samo orodje za doseganje svojih ciljev. In vsem tristo navzočim dušebrižnikom to ni niti malo sporno.
dejneseri
# 10.10.2018 ob 17:29
Zala10, strehovcu ni krsena svoboda govora.

On svobodo govora zlorablja za podpihovanje sovrastva.

Kako?

Ker pravico do splava interpretira kot izvrseno dejstvo.

To pa je ze lazniiva manipulacija in kot taka pade ven iz polja svobode govora.
dejneseri
# 10.10.2018 ob 16:02
ni medij... japajade. ocitno ne razume niti tega, kaj je medij.

kot se marsicesa drugega tudi ne.
makoshark
# 10.10.2018 ob 20:08
Ni problem, da imaš stališče proti splavu in da podaš tak seznam. Če pa ljudi s seznama primerjaš z morilci in podobno ter hujskaš proti njim, potem si pa zelo na meji. V USA takšno hujskanje vodi do streljanj zdravnikov, ki opravljajo splave. Si želimo to pri nas?
lemur
# 10.10.2018 ob 17:42
Žal živimo v državi, ki jo vodijo nevladne organizacije.

Jejžš, a ni to malce preostro do RKC?
Lenins_Sausage
# 10.10.2018 ob 16:42
gospod iskreni

Še enkrat: če jaz javno objavim domači naslov Sebastajan Erlaha, ali pa Strehovca in v članku napišem, da gre za osebi, ki zagovarjata grozovite reči, ja, to je konkretna grožnja in prav je, da sem kaznovan. A bo sedaj šlo?
tim sein
# 10.10.2018 ob 18:29
V njegovo podporo se oglašajo skupine, ki se grejo neko zlagano religijo. Kje je pa stroka?
Lenins_Sausage
# 10.10.2018 ob 16:21
tones

Zaradi mene poizkušajte spremeniti javno mnenje glede splava (trenutno vas ne podpira skorajda nihče), ni pa nobene potrebe po objavljanju osebnih podatkov ljudi, ki jih označujete za morilce. A če bo nekdo ustrelil zagovornika splava, kaj boste naredili?
severna zvezda
# 10.10.2018 ob 16:57
Klerikalci bi očitno radi šli nazaj v srednji vek, kjer so se tudi najbolje počutili ...

Jap, spiski takšni in drugačni = prepovedane knjige, osebe, institucije, poklici ....... (tudi en pol. lider ima rad spiske - pred leti zaokrožilo po SLO.), ''rajanje'' na trgih, demoniziranje žensk pred klinikami, samskih, lezbijk, video projekcije na stene cerkva, ki jih sofinanciramo davkoplačevalci (via Ministrstvo za kulturo)..... Ni da ni. Hujš ko udba.
Tao3
# 10.10.2018 ob 16:54
Tadej Strehovec je zanikal očitke o spodbujanju sovraštva in pojasnil, da ni odgovorni urednik portala, ker ta sploh ni medij.

Na kake fore se ven vlečejo. Narediš napako potem pa se izgovarjaš. Sramota in sramota da to RKC podpira.
AlBundy
# 10.10.2018 ob 16:52
Klerikalci bi očitno radi šli nazaj v srednji vek, kjer so se tudi najbolje počutili ...
vranek
# 10.10.2018 ob 19:39
Splav je stvar doticne zenske in nikogar drugega. Sploh pa ne RKC in nje pokvarjene duhovscine!
peglezn
# 10.10.2018 ob 19:36
Ko se farji in nune postavijo za pravico do otroka, potem veš da je vrag odnesel šalo...
Franc 1952
# 10.10.2018 ob 16:50
Prvič slišal za 24kul.si pa sem šel pogledat. Nekdo očitno napada "integriteto duhovnika in univ. profesorja"! Torej če nisi dr. duhovnik in profesor, ali vsaj nerojen otrok, nimaš integritete?
Jurja vsakemu je premalo - več!
Ramus
# 10.10.2018 ob 19:56
"Da so zakonske osnove za to obtožnico nične, je na shodu poudaril tudi upokojeni nadškof Anton Stres"

Izgleda se g. Stres spozna tudi na pravo, sodba sodišča zgleda niti ne bo potrebna. Je že gospod Stres povedal kako in kaj,....
Tao3
# 10.10.2018 ob 18:16
Mislijo da bodo s tem kakšne simpatije dobili v resnici pa samo izgubljajo vernike in ovčice ...
alenka2012
# 10.10.2018 ob 18:08
Če ta članek ni spodbujanje k sovraštvo in razmu že tako razklane družbe pol pa tud Janševa 24TV vrti pretežno risanke za otroke....škoda da ti ljudje še po šestih letih študija teologije ne pokapirajo kaj je Kristus učil in delal.....slovenska RKC je resnično hudooo farizejska....vsa čast redmim izjemam ki se jim zdi pedofilija v njohovih vrstah katastrogalen pojav in ne orosto po Rodetu zanemarljih statistični podatek
severna zvezda
# 10.10.2018 ob 17:44
Gledam slike in ne morem verjeti da tak folk leta 2018 še obstaja. Kot da so se pojavili iz paralelnega vesolja ali pa iz časovne kapsule izpred 100 let. Groza!

Ni treba nazaj, današnji shod je zgolj mini verzija vsega, kar zganja Poljska npr. in podobne oh-in-sploh novodobne vzhodne demokracije.
dejneseri
# 10.10.2018 ob 16:38
repec, se na nekaj si dobro pokazal:

se pravi: strehovec et al brisejo mejo med pravico in dejanjem in pravico predstavljajo kot izvrseno dejstvo.

hkrati pa svoje manipulativne operacije predstavljajo kot svobodo govora.
Nihce ne oporeka temu, da zagovarjajo svoje ideale in prepricanja, problem je da za ta namen uporabljajo manipulacijo in laz.

ker namrec, vsaka svoboda se nekje neha. in svoboda govora ni absolutna. sicer smo v kaosu ali anarhiji.
dejneseri
# 10.10.2018 ob 16:33
sori, iskreni, v cem tocno je bila strehocu krsena svoboda govora? da ne more flancat lih vsak lazi (ajde, manipulacije), ki mu pade na pamet?

in zakaj naj bi imel vso pravico do neprimernih dejanj? do hujskanja (zadeva se je ponovila par tednov nazaj ko je isti "nemedij" objavil poziv somisljenikom naj zbirajo podatke o podpisnikih), zavajanja (zavajanje ni svoboda govora, kakor tudi laz ne)?

in strehovcev sovrazni govor temelji prav v enacenju "pravice do" in "dejanja".

kot receno, pravica ni izvrseno dejanje, kdor to tako predstavlja debelo laze in manipulira in, ja, sicer morda posredno, spodbuja sovrastvo.

in prav skozi medije (ki jih tip ocitno ne razume), se take informacije razplamtevajo v sovrastvo.

in s sklicevanjem na domnevne levicarske pozive... to je golo preusmerjanje pozornosti, ki s strehovcem in to zadevo nima absolutno nobene zveze.

kje je tista pregovorna krscanska usmiljenost, sprejemanje in ostale puhlice, ki jih trosijo svojim vernikom? kdor ni z nami naj crkne? (in bos rekel, da to zagovarjajo levicarji... ampak levicarji so itak brezbozniki, pravo vprasanje je zakaj kristjani niso kristjani?)
severna zvezda
# 10.10.2018 ob 16:22
Je za razumeti, da so tam redovnice, starejši v penziji, ampak ''pomemben za demokracijo'' - tako Ustavno sodišče- JJ pa spet ni v službi?! Pa Primc tudi ''bogu čas krade'' ..... Tasić pa .... ne more, kot mnogi drugi iz tistega časa in kmalu ob / po osamosvojitvi, da ne bi spet personaliziral procesa X 4 ..... Na nek način zlorablja vse, ki so takrat stali na Roški zanj in ostale ......Res imamo ''prihvatizacijo'' vsega možnega, najbolj pa v tem vodi spet katoliška cerkev.
woodoo
# 10.10.2018 ob 20:41
... da 24kul.si ni medij, ampak gre za predstavitveno spletno stran Zavoda za družino in kulturo življenja, katerega direktor je...
Kaj vse je Primc izrekel pod pokroviteljstvom 24kul. Da bi se odrekel otroka, le ena. Zelo krščansko. Zelo "za otroke!"

Splav je ustavna pravica v naši državi. Kdor deluje proti ustavi deluje proti državi! A to je domoljubje? Banda!
firbec111
# 10.10.2018 ob 19:17
gospod iskreni

Dobro veva o čem govoriva in to je prav nagravžno sprenevedanje. Recimo če obesiš lutko franca Kanglerja na most in ga greš domov obiskat po mnenju tožilstva in levičarjev ni nič narobe. ČE pa objaviš seznam ljudi, ki zagovarjajo splav pa naj bi bila grožnja. In to seveda organ sam od sebe ugotovi. Ne verjamem, da ima kdorkoli s pravno fakulteto tako pristranske interpretacije, razen če ima pomoč od zunaj. In kam gre moj otrok v vrtec lahko mirno objaviš, ne skrivam svojih prepričanj.

in eno in drugo je velik problem in je treba preprečiti. Tebi je lahko napisati, da nimaš težav s tem ker si pa uporabnik gospod iskreni, če pa bi bil župan neke občine, bi te seveda nekdo sovražil, ker to je pač v SLO nacionalni šport in takrat bi seveda imel težave s tem, da nekdo objavi kam tvoji otroci zahajajo. Mogoče si pozabil ampak mislim da letos je nekdo povozil župana manjše občine. Drugače je pa bedno da vedno napišeš levičarji nimajo s tem nobenih težav, med tem ko so pa desničarji znani po potrpežljivosti in poštenosti ane
svabo
# 10.10.2018 ob 18:00
Res smešno. Tile me spominjajo na omejence iz nadaljevanke Deklina zgodba. Moža v črnem talarju nihče ne preganja zaradi njegovega prepričanja. Misli lahko kar si želi. Ko pa to pove mora pa to storiti na dostojen način. Zaradi sovražnega govora. Zaradi njegovega prepričanja večini od nas dol visi. Zaradi pogroma pa je pravilno da odgovarja.
Tao3
# 10.10.2018 ob 17:03
Gledam slike in ne morem verjeti da tak folk leta 2018 še obstaja. Kot da so se pojavili iz paralelnega vesolja ali pa iz časovne kapsule izpred 100 let. Groza!
HOR
# 10.10.2018 ob 21:37
"...Kot razlog je v izjavi za medije pojasnil, da je bilo v zadnjih letih kar nekaj ljudi, ki so javno zagovarjali pravice nerojenih otrok, izpostavljenih medijskemu linču, pritiskom in žalitvam..."

Javne žalitve z vrha RKC so deležne tudi vse ženske ki so opravile in bodo opravile spav saj papež primerja splav z naročenim umorom...!?
Joker
# 10.10.2018 ob 19:27
Kje se lahko prijavim na ta zloglasni seznam zagovornikov splava?
ena_pac
# 10.10.2018 ob 18:36
niti pod razno nisem za janšo, zaotrokegre in podobno, sem pa za svobodo govora.
Res gre za javno objavo imen, ampak kot je nekdo zapisal, ta imena so že bila objavljena pred tem v Mladini: https://www.mladina.si/172531/javna-pobuda-zascitimo-ustavne-pravice-slovenskih-zensk/

Razlika je le še v poimenovanju teh ljudi. Boljše, da se Strehovca ne toži oz obtoži, ker potem nihče več ne bo smel reči nič, ker bo vse sovražni govor. Večini je itak jasno, da so taki članki butasti do konca....

Sicer so pa desničarski portali večinoma vsi zelo žaljivi (še bolj kot levi, ja, tudi tam se žali, samo ponavadi ne tako primitivno), kar preberite si kakšen članek (in komentarje na nori24 ali čem podobnem... groza, res)
Ramus
# 10.10.2018 ob 20:00
"Avtorja članka, ki ga sicer pozna, ni želel razkriti."

Še enkrat smo priča "transparentnosti" rimokatoliške cerkve na slovenskem,.... pač nekaj nekdo napiše, potem pa nihče ne bi odgovarjal. Tako se pač ne gradi ozračje zaupanja, ampak velikega nezaupanja v delo te ustanove in ljudi, ki jo vodijo.
firbec111
# 10.10.2018 ob 17:52
gospod iskreni

Še enkrat: če jaz javno objavim domači naslov Sebastajan Erlaha, ali pa Strehovca in v članku napišem, da gre za osebi, ki zagovarjata grozovite reči, ja, to je konkretna grožnja in prav je, da sem kaznovan. A bo sedaj šlo?
To ni nobena grožnja, grožnja je ko lutko politika obesiš na most. Tisto je grožnja. Tole ni pa prav nobena grožnja.


se pravi če jaz napišem v kateri vrtec hodijo tvoji otroci in potem nekdo tvojega otroka ugrabi jaz osebno nisem za nič kriv? če prav sem mu podal tvoj naslov ali naslov kamor tvoji otroci hodijo? med tem pa ko sem obesil lutko znanega politika je pa grožnja? sej sem obesil lutko ne osebo?
severna zvezda
# 10.10.2018 ob 16:35
Sicer pa Hipokrates je v svoji prisegi tudi zapisal:
"Po svoji vesti in znanju bom ukrepal v korist in prid bolnikov in jih varoval pogube in škode. Nikomur ne bom dajal ne svetoval smrtnega sredstva, ko bi me tudi prosil zanj, niti ne bom dal ženam splavila."


Kul. Od Hipokrata je danes ostala le še prisega. Je treba biti dosleden, naslednjič, ko bo kdo -buhnedej- zbolel, ali v mukah umiral, nikar k sodobnemu zdravniku pa protibolečinske tabletke itd. ali za morfij prositi ..... Kar lepo - po Hipokratovo - koreninice in zeli v usta pa k grškemu panteonu moliti. :))
hexen
# 10.10.2018 ob 20:49
"potrebe enega dela leve politike po izločitvi in utišanju katoliških intelektualcev"

Vaš protisplavni propagandni material je ena velika laž, antiintelektualizem prve klase. To je material za nerazumne labilne ljudi, ki se ne zavedajo samega sebe in so zmožni narediti marsikaj, ne samo tega, česar jih bremeni tale obtožnica, ampak kaj veliko hujšega, kot se dogaja v ZDA.
KLIPAN
# 10.10.2018 ob 18:18
Srednji vek se prebuja.
Lenins_Sausage
# 10.10.2018 ob 16:39
gospod iskreni
Za mene je to čisto kršenje svobode govora. za tebe pač ni.

Ne, za mene je to ogrožanje človeških življenj.

Sem za absolutno svobodo govora, vseeno mi je, če Erlah po tviterju poziva k pobojem imigrantov - dokler ne izrečeš konkretne grožnje (kar objava podatkov je).
Joker
# 10.10.2018 ob 21:18
Ramus,

"Avtorja članka, ki ga sicer pozna, ni želel razkriti."

Še enkrat smo priča "transparentnosti" rimokatoliške cerkve na slovenskem,...


A ne razumeš? Bog mu je prišepnil.
Kazalo