Projekt medgeneracijskega učenja Simbioza so v zavodu nadgradili z istoimenskim dnevnim  centrom, v katerem lahko starejši uporabljajo računalnik, pripravili pa so tudi brezplačne delavnice, kjer so udeležence učili, kako pogledati in spremeniti podatke o nepremičninah. Foto: BoBo
Projekt medgeneracijskega učenja Simbioza so v zavodu nadgradili z istoimenskim dnevnim centrom, v katerem lahko starejši uporabljajo računalnik, pripravili pa so tudi brezplačne delavnice, kjer so udeležence učili, kako pogledati in spremeniti podatke o nepremičninah. Foto: BoBo

Kriminalistična preiskava še poteka, do preklica pa so odpovedane vse dejavnosti centra, ki so povezane z uporabo računalnikov, tudi individualna pomoč in delavnice za vpogled v podatke o nepremičninah, so sporočili iz Zavoda Ypsilon.

Center Simbioza je namreč v sodelovanju z Geodetsko upravo RS (Gurs) izvajal brezplačne delavnice, kjer so udeležence učili vpogleda in spreminjanja podatkov o nepremičninah s pomočjo aplikacije na Gursovi spletni strani.

V centru navajajo, da bodo vse ostale dejavnosti izvedene po programu. O naslednjih razpoložljivih terminih pa bodo javnost redno obveščali.

Ob tem prisijo vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije o ukradeni opremi, naj o tem obvestijo policijo ali pa Zavod Ypsilon.