Vrhovno državno tožilstvi je pripravilo vse dokumente v zvezi z Marčičevim suspenzom. Foto: BoBo
Vrhovno državno tožilstvi je pripravilo vse dokumente v zvezi z Marčičevim suspenzom. Foto: BoBo


Izključitev lahko odredi generalni državni tožilec Zvonko Fišer po predhodnem mnenju državnotožilskega sveta. Odločitev so že sprejeli, a Marčiču še ni bila vročena, zato za zdaj o njej še ne morejo govoriti, so pojasnili na vrhovnem državnem tožilstvu. Dodali so še, da je mnenje o osebnostni neprimernosti tožilca za opravljanje funkcije v sklepni fazi, ministru za pravosodje pa bo posredovano takoj, ko bo izdelano.

Marčič ni bil dosegljiv za odziv, pa tudi za druge medije sodbe za zdaj ni želel komentirati. Za Delo je povedal, da je na vrhovno sodišče vložil zahtevo za varstvo zakonitosti zaradi kršitve pravice do obrambe. Za Večer pa je dejal, da pričakuje suspenz, in to zelo kmalu, čeprav se mu ne očita, da je kaznivo dejanje storil v povezavi s službo.

Za njim odmevni primeri
Znani tožilec, ki je medtem že izgubil tudi mesto vodje gospodarsko-kazenskega oddelka na mariborskem okrožnem tožilstvu, se je na slovenjgraškem sodišču znašel, ker je v primeru prometnega prekrška sina marca 2010, ko naj bi v Mariboru prehiteval v škarje, kot priča potrdil sinove nasprotne trditve, policisti pa trdijo, da Marčiča sploh ni bilo z njim v avtomobilu. Medtem je sicer domnevni prekršek sina že zastaral.

Boris Marčič je v svoji tožilski karieri vodil nekatere odmevne sodne pregone. V preteklosti se je lotil zdaj že pokojnega propadlega Dadasovega poslovneža Davorina Sadarja, v zadnjem času pa tudi nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja.