Policijo je nekaj po 17. uri lastnik obvestil, da so bili v zasebnem apartmaju v naselju Hudinja pod Roglo najdena tri trupla. Foto: MMC RTV SLO
Policijo je nekaj po 17. uri lastnik obvestil, da so bili v zasebnem apartmaju v naselju Hudinja pod Roglo najdena tri trupla. Foto: MMC RTV SLO
Apartmaji pod Roglo
Plinsko peč bo pregledal izvedenec. Foto: MMC RTV SLO
Tragedija pod Roglo

Umrle so našli v torek okoli 17. ure v enem izmed apartmajev v hiši pod Roglo. Po neuradnih informacijah je lastnik apartmajev prišel preverit, zakaj zmanjkuje vode. Ker se nihče v apartmaju ni odzival, je poklical policijo, je za TV Slovenija poročala celjska dopisnica Nada Kumer.

Umrli naj bi zaradi zastrupitve
Na truplih ni znakov nasilja, zato se domneva, da je trojica umrla zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom. Vsak od apartmajev - v hiši jih je šest - je imel svojo plinsko peč.

Bili so na krajšem smučarskem oddihu
Žrtve so 24-letno dekle doma iz območja Trojan, 22-letni fant iz območja Zidanega mosta in 24-letnega fanta iz območja Polzele, so sporočili s policije. Na Rogli naj bi bili na krajšem smučarskem oddihu.

Ogled kraja smrti so opravili kriminalisti ogledne skupine Sektorja kriminalistične policije PU-ja Celje. Pri ogledu sta bila tudi preiskovalni sodnik in državna tožilka. Prve ugotovitve preiskovalcev so pokazale, da ni šlo za nasilno smrt, kar je potrdila tudi obdukcija. Ugotovitve obdukcije so pokazale, da je smrt pri vseh treh nastopila zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom.

Preiskava o ostalih okoliščinah še poteka v sodelovanju z izvedencem za preglede peči in izvedencem dimnikarske stroke.

Tragedija pod Roglo