Huda prometna nesreča na štajerski avtocesti med Slovensko Bistrico in Slovenskimi Konjicami. Foto: PGD Slovenska Bistrica
Huda prometna nesreča na štajerski avtocesti med Slovensko Bistrico in Slovenskimi Konjicami. Foto: PGD Slovenska Bistrica
Huda prometna nesreča na štajerski avtocesti med Slov. Bistrico in Slov. Konjicami
Nesreča je zahtevala dve življenji. Foto: Arhiv PGD Slovenske Konjice
V nekaj dneh na cestah umrlo 6 ljudi
Huda nesreča policistov iz Murske Sobote

Nesreča se je zgodila danes okoli 7.30 med Slovensko Bistrico in Slovenskimi Konjicami na viaduktu Preloge v smeri proti Ljubljani.

V nesreči sta umrla 46-letnik s Ptuja in 51-letnik iz Radencev. 49-letnica iz Lenarta je huje telesno poškodovana in je v smrtni nevarnosti, štiri osebe pa so lažje telesno poškodovane.

Vseh sedem potnikov v kombiju, ki so vsi zaposleni na Policijski upravi Murska Sobota, je bilo namenjenih na Okrešelj, kjer so želeli počastiti spomin na gorske reševalce, ki so se med usposabljanjem smrtno ponesrečili pred 17 leti.

Svojce umrlih policistov sta že obiskala generalni direktor policije Stanislav Veniger in direktor Policijske uprave Murska Sobota Damir Ivančič ter jim izrekla sožalje. Svojcem sta prenesla tudi sožalje predsednika republike Boruta Pahorja in notranjega ministra Gregorja Viranta. Sožalje pa je izrazila tudi premierka Alenka Bratušek.


Kombi ustavil zaradi slabo zaprtih vrat prtljažnika

Prometna nesreča se je zgodila, ker 42-letni romunski voznik tovornjaka ni vozil po sredini prometnega pasu, pač pa je zapeljal v desno na odstavni pas, kjer je s sprednjim desnim delom trčil v zadnji del kombija, ki je ustavil zaradi slabo zaprtih zadnjih vrat prtljažnega prostora, so zvečer sporočili s Policijske uprave Maribor.

Po trčenju je kombinirano vozilo odbilo zunaj vozišča, kjer se je večkrat prevrnilo in trčilo v zaščitno kovinsko ograjo, tam pa obstalo na desnem boku. Voznik tovornega vozila je po trčenju s kombiniranim vozilom trčil še v zaščitno kovinsko ograjo ob desnem robu vozišča in se nato zaustavil na desnem prometnem pasu.

Policisti bodo romunskega voznika kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, za kar mu grozi kazen zapora do osmih let in prepoved vožnje motornega vozila.

Policija še vedno prosi vse očividce današnje hude prometne nesreče, ki lahko pomagajo z informacijami, naj pokličejo št. 113.

Cesta je bila štiri ure zaprta, nastajali so zastoji. Reševalci so znova opozorili, da so nekateri vozniki izsiljevali prehod s svojimi vozili in se niso primerno umaknili, zato so izgubili dragocene minute.

Zastoji v ponedeljek popoldne
Dolgi zastoji so bili na štajerski avtocesti že v ponedeljek popoldne. Na avtocestnem odseku Vransko-Šentrupert je prometno nesrečo povzročil voznik romunskega tovornega vozila. Za izvozom Vransko proti Celju je trčil v zadnji del avtobusa, ki je stal v koloni na delu avtoceste, kjer potekajo dela. V verižnem trčenju je bilo skupaj udeleženih sedem vozil - tovorno vozilo, štirje avtobusi ter dve osebni vozili.

Že v preteklem tednu je na slovenskih cestah ugasnilo pet življenj, samo konec tedna so v prometnih nesrečah umrle štiri osebe, med njimi tudi dva motorista. Slovenske ceste so tako letos zahtevale že 42 smrtnih žrtev, v enakem obdobju lani pa 46. Policija zato znova poziva voznike, naj bodo na cesti previdni - zase in za druge.

Med huje poškodovanimi sta bila tudi voznik tovornega vozila in voznik avtobusa. Zaradi ogleda prometne nesreče in odstranjevanja posledic je bila avtocesta proti Celju dve uri in pol v celoti zaprta. Po prvi oceni bo škoda, ki je nastala v prometni nesreči, presegla milijon evrov.

V nekaj dneh na cestah umrlo 6 ljudi
Huda nesreča policistov iz Murske Sobote