Zaradi občutljivosti očitanega kaznivega dejanja in dejstva, da so bile vse žrtve, z izjemo ene, mlajše od 15 let, je sojenje potekalo za zaprtimi vrati. Foto: BoBo
Zaradi občutljivosti očitanega kaznivega dejanja in dejstva, da so bile vse žrtve, z izjemo ene, mlajše od 15 let, je sojenje potekalo za zaprtimi vrati. Foto: BoBo

Kovšca je bil obsojen dveh spolnih napadov na mladoletnici, mlajši od 15 let, sicer članici postojnskega kluba, ter treh kršitev spolne nedotakljivosti nad dvema mladoletnima dekletoma in 30-letnico, tudi članico kluba. Sodba še ni pravnomočna, obramba pa je po poročanju Dela napovedala pritožbo.

Zaradi občutljivosti očitanega kaznivega dejanja in dejstva, da so bile vse njegove žrtve, z izjemo ene dekleta, mlajše od 15 let, je sojenje potekalo za zaprtimi vrati.

Tožilka zahtevala devet let in pol zapora
Državna tožilka Polona Veberič je zanj sicer predlagala devet let in pol zapora. Sodnica Barbara Nerat mu je za en spolni napad prisodila tri leta in tri mesece zapora, za drugega tri leta zapora, za kaznivo dejanje spolne nedotakljivosti pa mu je izrekla 13 mesecev, leto in pet mesecev zapora. Seštevek odmerjenih kazni je bil osem let in devet mesecev zapora, a mu je sodnica izrekla enotno kazen šestih let in petih mesecev zapora.

Obtoženčev zagovor in sklepne besede zagovornika Edvarda Bavcona, češ da bi zaradi prijemov lahko delo končali vsi trenerji športov, pri katerih prihaja do telesnega stika, sodnice ni prepričal. Obramba je trdila, da je Kovšca žrtev zarote znotraj kluba. Na izrek sodbe, ki je minil v navzočnosti javnosti, se je v znak podpore obtožencu udeležilo kar nekaj članov in privržencev postojnskega karatejskega kluba, še piše Delo.