Črna kronika
(6)
Policija
S Policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da so podali kazensko ovadbo proti trem fizičnim osebam. Foto: BoBo

Dodaj v

Tri vodilne v soboški bolnišnici naj bi doletela ovadba

Ovadeni naj bi bili zaradi izplačanih nadomestil za neizrabljeni dopust
1. junij 2018 ob 18:32
Murska Sobota - MMC RTV SLO, STA

Zaradi utemeljenega suma storitve več kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic so po poročanju Policijske uprave Murska Sobota podali kazensko ovadbo proti trem fizičnim osebam.

Po podatkih spletnega portala Vestnik.si naj bi šlo za tri vodilne iz soboške bolnišnice, in sicer direktorja soboške bolnišnice Bojana Korošca, finančnega direktorja Marjana Mačka in pomočnico direktorja za zdravstveno nego Metko Lipič Baligač. Trojico naj bi ovadili zaradi izplačanih nadomestil za neizrabljeni dopust.

Bolnišnica je v letih 2015 in 2016 izplačala nadomestilo za neizrabljeni dopust petindvajsetim zaposlenim, nadomestilo, 826 evrov, je prejel tudi direktor Korošec, skoraj 2.700 evrov pa strokovni direktor Danijel Grabar.

Ob razkritju so na ministrstvu za zdravje potrdili, da je bilo izplačilo vsaj za direktorja in strokovnega direktorja nezakonito, v bolnišnici pa so trdili, da so ga izvedli po nasvetu takratne vodje pravno-kadrovske službe Tatjane Petek.

Sindikat zahteval Koroščev odstop
Ta je zatem navedbe zanikala in objavila pošto, v kateri vodstvo bolnišnice opozarja na nezakonitosti. Korošec je Petkovi očital, da odgovornost vali na upravo zaradi "maščevanja, ker po novi sistematizaciji ni več vodja pravno-kadrovske službe". Premestili so jo namreč na drugo delovno mesto, ker naj ne bi ustrezala novi sistematizaciji.

Marca letos je dobila odpoved delovnega razmerja, ker naj bi, kot so pojasnjevali v bolnišnici, "javno blatila bolnišnico in njeno vodstvo, javno trdila in razlagala o domnevnih nepravilnostih".

Ob teh dogodkih je Sindikat zdravstva Slovenije SPUKC zaradi sumov zlorabe uradnega položaja zahteval Koroščev odstop, a ga je ta zavrnil in označil za neutemeljenega.

Navedel je še, da so v vodstvu s postopkom njene odpovedi delovnega razmerja začeli "že pred časom" in je vročitev odpovedi "le slučajno sovpadla z delom policistov oziroma njihovim obiskom bolnišnice".

Sa. J.
Prijavi napako
Komentarji
SMERŠ
# 01.06.2018 ob 18:43
bunijo se za teh 800€, za 60 milijonov pokradenega denarja v UKC pa je nekdo dobil samo kazen 500€
kristt
# 02.06.2018 ob 11:51
To o čem je tu govora je le kapljica v morju masla, ki jih ima omenjena trojica na rokah....
vsenior
# 02.06.2018 ob 05:46
Upam, da dobi Tatjana Petek nazaj pravo službo, da kradljivci odletijo in jih kaznijejo za zlorabe!
Če jih ne bodo zaprli ali kaznovali to pomeni, da lahko tako delujejo vodstva še drugje po Sloveniji.
Dobit morajo visoko kazen.

GRE ZA PRINCIP POŠTENOSTI VODSTVA, KI MORA BITI VZGLED KOLEKTIVU.
simon peter
# 02.06.2018 ob 01:17
Še en kao cerkveni dostojanstvenik, ki so mu grehi odpuščeni?
simon peter
# 02.06.2018 ob 01:20
godzila
# 01.06.2018 ob 20:15
Naj bi...
Pri nas je nemogoče obsoditi zdravnika, razen če pobije določeno maso ljudi, kot na primer evgenik Radan. Pa še to bi verjetno skrila zdravniška zbornica, če ne bi pokončal koga takega. Isto kot pri odvetnikih, policistih in javnih uslužbencih na splošno, za svoje nezaslišane zločine odgovarjajo zgolj moralno.
Se bodo že zmenili, bodo pač počasi vračali sporne zneske po obrokih, ko bodo nekaj časa prejemali manjše dodatke ali kakšno podobno pokoro, ker so se pustili ujeti.
Kazalo