Trilar je bil izvoljen na listi Več za Kranj. Foto: BoBo
Trilar je bil izvoljen na listi Več za Kranj. Foto: BoBo
Številni grehi slovenskih županov
Trilar ne misli odstopiti

Župan tako kljub pozivom nekaterih svetniških skupin ne bo odstopil. Njegova skupina (Več za Kranj) mu je namreč dala še eno priložnost, je povedal v izjavi za javnost.

"Javno se opravičujem vsem vpletenim, vsem, ki sem jih kakor koli prizadel, javno se opravičujem tudi Kranjčankam in Kranjčanom. Prav tako se danes ponovno javno opravičujem tudi policistom," je dejal in zagotovil, da bo vso nastalo škodo poravnal iz lastnega žepa.

"Stališče skupine svetnikov je, da mi ponudijo drugo priložnost. Po pogovoru so mi predlagali, da poleg javnega opravičila opravim tudi dva meseca družbenokoristnega dela na področju prometne varnosti v Kranju. Po dveh mesecih bodo ponovno presodili, ali sem ohranil njihovo zaupanje," je še povedal Trilar, ki na vprašanja novinarjev ni odgovarjal.

Alkoholiziranost in neprimerno vedenje?
Trilar je posredno priznal tudi neprimerno vedenje do policistov po sredini nesreči, ni pa odgovoril na vprašanje, ali je bil v času nesreče, ki jo je povzročil s službenim avtomobilom, alkoholiziran. Tudi policisti, ki so za Trilarja po nesreči odredili strokovni pregled, s katerim se zaradi zavrnitve alkotesta ugotavlja vpliv alkohola, o tem molčijo.

"V okviru izvajanja pravice do obveščenosti smo v četrtek o sredini prometni nesreči posredovali največji mogoč obseg informacij, drugih podrobnosti pa zaradi interesa preiskave, varstva podatkov in domneve nedolžnosti do zaključka postopka ne bomo razkrivali," so pojasnili na Policijski upravi Kranj.
Svetniki še vedno za odstop
Obstajajo že pobude, da bi na to temo županovega (ne)odstopa sklicali izredno sejo mestnega sveta, in predlogi za angažiranje kranjskega častnega razsodišča, ki bi presojalo o tem, ali je bilo Trilarjevo ravnanje v skladu z lani sprejetim etičnim kodeksom funkcionarjev.

Številni grehi slovenskih županov
Trilar ne misli odstopiti