Do zdaj je bilo ovadenih že sedem oseb. Foto: Eugenija Carl
Do zdaj je bilo ovadenih že sedem oseb. Foto: Eugenija Carl

bolnišnici naj bi bila tudi smrt 40-letnega padalca, ki je marca umrl v bolnišnici, kjer so ga obravnavali v sobi, v kateri je iz priključka za kisik pritekal smejalni plin.

Vdova umrlega padalca se po poročanju televizije POP TV že več kot sedem mesecev zaman trudi, da bi ji bolnišnica ali policija posredovala možev obdukcijski list. Ta naj še ne bi bil končan, saj je po neuradnih informacijah televizije del kriminalistične preiskave tudi smrt padalca.

Na reanimacijskem stativu, iz katerega je namesto kisika pritekal smejalni plin, so namreč obravnavali sedem pacientov, več od njih pa jih je pozneje umrlo. Kdaj bodo izdelana strokovna mnenja, ki bodo pojasnila, kaj se je dogajalo z drugimi bolniki in koliko jih je bilo dejansko žrtev smejalnega plina, še ni znano. Če bodo ugotovili, da je bilo takšnih primerov več, bodo kazensko ovadbo dopolnili, še poroča televizija.

Zaradi smrti 52-letnega delavca na šempetrski urgenci so doslej kazensko ovadili sedem oseb. Policija je ugotovila, da oseba, ki bi to morala storiti, ni priključila cevi na inštalacijo plinov na šempetrski urgenci, dve nepooblaščeni pa sta opravili napačno priključitev.