Kot je znano, se je v prometni nesreči poškodovalo 10 oseb. Foto: MMC RTV SLO
Kot je znano, se je v prometni nesreči poškodovalo 10 oseb. Foto: MMC RTV SLO

Kot je znano, so se v prometni nesreči poškodovali 25-letni voznik tovornjaka, 49-letni voznik avtobusa in potnice - delavke, ki so se peljale v službo, in 17-letno dekle.

Nesreča se je zgodila na cesti Kranj-Škofja Loka v križišču s Kidričevo cesto. Tovornjak je okoli 5.40 pripeljal iz smeri Ljubljane, avtobus pa je vozil v smeri Škofja Loka-Trata.

Tovornjak prevrnilo, avtobus odbilo v grapo
Trčenje je bilo tako silovito, da je tovornjak prevrnilo, pri tem pa je ta podrl enega izmed semaforjev in premaknil električno omarico, medtem ko je avtobus zavrtelo in odbilo pod cesto v grapo.

"Trenutno še čakamo zdravstveno obvestilo o statusu poškodb ene potnice. Za vse ostale je že ugotovljeno, da nihče ni bil težje poškodovan," so sporočili iz Policijske uprave Kranj.

Globa in pet kazenskih točk ali zapor?
Napovedali so, da bodo vozniku tovornjaka, ki ni imel prednosti, izdali plačilni nalog zaradi neupoštevanja prometnega zraka, če se bo izkazalo, da poškodbe vseh udeleženih niso hujše. Prekršek se kaznuje z globo 500 evrov, vozniku se izreče tudi pet kazenskih točk.

Če pa se bo v zadnjem zdravniškem spričevalu izkazalo, da so poškodbe potnice hujše, potem bodo policisti zoper voznika podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo. "Udeleženec v prometu, ki s kršitvijo predpisov o varnosti cestnega prometa iz malomarnosti povzroči prometno nesrečo, v kateri je bila kakšna oseba hudo telesno poškodovana, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do treh let," so še sporočili iz PU-ja.