Osumljeni so se po prepričanju kriminalistov ukvarjali s prodajo prepovedanih drog, predvsem kokaina, heroina in amfetamina. Foto: PU Maribor
Osumljeni so se po prepričanju kriminalistov ukvarjali s prodajo prepovedanih drog, predvsem kokaina, heroina in amfetamina. Foto: PU Maribor

Na območjih Maribora in Ljubljane so opravili 14 hišnih preiskav, deset osebnih preiskav in devet preiskav motornih vozil. Zasegli so 380 gramov kokaina, okoli 100 gramov heroina in 50 gramov rjavkaste praškaste snovi, za katero se ugotavlja, ali je prepovedana droga ali pa sredstvo, ki ga preprodajalci prepovedanih drog dodajajo heroinu, da s tem povečajo količino.

Prav tako so našli manjšo količino prepovedane droge konoplje, vojaški bajonet in puškin naboj ter več kot 20.000 evrov gotovine v manjših bankovcih, ki je bila po navedbah policistov pridobljena s prodajo drog.

Pridržali so osem moških in eno žensko z območja Policijske uprave Maribor, starih med 29 in 48 let. Šest so jih privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku, ki je zoper pet odredil pripor. Večina izmed njih je povratnikov, saj jih je policija v preteklosti že večkrat obravnavala, nekateri med njimi so bili tudi pravnomočno obsojeni za tovrstna kazniva dejanja.

Ovadeni so zaradi več kaznivih dejanj
Deveterica je ovadena storitve več kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, za kar je zagrožena kazen zapora od pet do 15 let, ter kaznivih dejanj omogočanja uživanja prepovedanih drog, za kar je zagrožena kazen zapora od šestih mesecev do osmih let.