Policija v Podpeči. Foto: Nina Mrzlikar
Policija v Podpeči. Foto: Nina Mrzlikar
Policija je zavarovala prizorišče dogodka. Foto: Nina Mrzlikar


Policija sporoča, da sta v četrtek zvečer zakrinkana moška v Ljubljani pred društvom Trnovo na Ziherlovi ulici s kolesa zbila žensko in jo odvlekla v belo alfa romeo. Žrtev so naslednje jutro še živo, a hudo ranjeno našli na dvorišču ene od hiš v Podpeči pri Ljubljani. Policija je bila o najdbi obveščena ob 5.15, a je ženska še pred prihodom reševalcev umrla.
Policija je blizu kraja dogodka našla zažgano vozilo ugrabiteljev. Po neuradnih informacijah naj bi bila žrtev dekle Dejana Vidmarja, enega izmed obtoženih v odmevnem primeru celonočnega ropa sefov banke SKB v Ljubljani. Motiv dejanja še ni znan, policija pa vse, ki bi kar koli vedeli o grozljivem dogodku, prosi za informacije.
Kot je pojasnil tiskovni predstavnik policije Vinko Stojnšek, se preiskava za zdaj osredotoča na dve osebi, lahko bi jih bilo tudi več. Vse skupaj bo lažje, ko bo ugotovljen motiv, je nadaljeval. Za zdaj pa vse kaže, da "ni šlo za naključje".
Truplo v Ljubljanici
Okoli 10. ure so policijo obvestili tudi o truplu v reki Ljubljanici. Gasilci so ga izvlekli iz vode v bližini Gallusovega nabrežja. Gre za moškega, čigar identiteta še ni znana, prav tako ne vzrok smrti. Ob tem tudi ni znano, ali gre morebiti za pred dnevi izginulega 29-letnega nemškega državljana Johannesa Helmuta Strassmanna.

Umor pri Mariboru
Nasilne smrti je umrla tudi 48-letna ženska v Limbušu pri Mariboru. Po neuradnih podatkih naj bi jo umoril partner; moški je nato skušal narediti samomor. Trenutno je v psihiatrični oskrbi, policija dogodek še preiskuje.

Tragičen petek s tremi umori
Policisti našli dve trupli
Tragičen petek s tremi umori
Policisti našli dve trupli