Avtocestni promet stoji že pred odcepom za Unec proti Ljubljani. Foto: MMC RTV SLO
Avtocestni promet stoji že pred odcepom za Unec proti Ljubljani. Foto: MMC RTV SLO
Viadukt Verd
Avtocestni promet s Primorske proti Ljubljani stoji. Foto: PIC

na primorski avtocesti - v naletu je trčilo več vozil, dva človeka sta huje poškodovana - so odpravljene, a je promet med Postojno in Ljubljano še vedno zgoščen, nastajajo zastoji.

S policijske uprave Ljubljana so sporočili, da se je nesreča zgodila malo pred 8. uro zjutraj med Vrhniko in cestninsko postajo Log.

Po do zdaj zbranih obvestilih so ugotovili, da je prometno nesrečo - domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo - povzročil voznik osebnega vozila znamke Citroen C5, ki je zaradi prevelike hitrosti trčil v vozilo, ki je kot zadnje v koloni ustavljalo. Sledil je nalet štirih osebnih vozil, pri čemer je eno vozilo odbilo na sosednji pas, po katerem je ravno takrat pripelajalo tovorno vozilo. Voznik odbitega se je pri tem lažje poškodoval, sopotnik pa huje, so pojasnili na PU-ju Ljubljana.

Posledice prometne nesreče so že odstranili, ostal pa je gost promet med Postojno in Ljubljano, zato na posameznih odsekih občasno nastanejo zastoji.

Eden najdaljših zastojev na slovenskih avtocestah
Na Darsu so pojasnili, da je bil današnji zastoj, ko je bila kolona dolga tudi 24 kilometrov, eden daljših, kar jih beležijo. Dodali so, da zastorov, ki jih sicer uporabljajo za zaščito kraja prometnih nesreč na avtocesti, s čemer med drugim onemogočijo tudi radovedneže, tokrat niso uporabili, ker so bili deli poškodovanih vozil raztreseni po celotnem vozišču.

Zastore bi sicer lahko postavili na nasprotnem smernem vozišču, če bi zaprli prehitevalni pas v smeri Ljubljane. A na Darsu so spomnili, da je zaradi praznika v Avstriji in Nemčiji avtocesta v smeri obale prometno izredno obremenjena, kar bi povzročilo izredno dolge zastoje še na tej strani.

Zaradi radovednežev je zastoj nastal tudi na avtocesti proti Kopru, in sicer pred Vrhniko.

25-kilometrska kolona na primorki
25-kilometrska kolona na primorki