Promet je bil na omenjenem odseku sproščen ob 9.20. Foto: BoBo
Promet je bil na omenjenem odseku sproščen ob 9.20. Foto: BoBo

Nastal je daljši zastoj, saj je bil zaprt tudi predor Mali vrh. Promet je bil preusmerjen na vzporedno cesto na izvozu za Škofljico oziroma Lavrico. Posledice nesreče so že odstranjene in promet v predoru Debeli hrib proti Ljubljani je sproščen.

Policija, ki je bila o nesreči obveščena ob 7.20, je sporočila, da je bilo osem voznikov obravnavanih kot povzročiteljev prometnih nesreč, in sicer zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji, dva voznika pa sta nesrečo povzročila domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Zaradi nesreč je nastalo za več deset tisoč evrov gmotne škode.

Nalet tudi na Gorenjskem
Podobna nesreča se je zgodila tudi na gorenjski avtocesti, in sicer med cestninsko postajo Torovo in priključkom Brnik proti Karavankam. Nesreča se je zgodila okoli 10. ure. Po neuradnih informacijah je šlo za nalet več vozil, v tovornjak pred seboj pa naj bi se zaletel kombi. Voznik kombija je poškodovan, vendar ni v smrtni nevarnosti.

Gorenjska avtocesta je zaprta med Torovim in priključkom Brnik proti Karavankam, nastal je daljši zastoj. Priporoča se obvoz po regionalni cesti Vodice-Brnik.