V nesreči sta bila udeležena pešec in osebni avtomobil. Foto: BoBo
V nesreči sta bila udeležena pešec in osebni avtomobil. Foto: BoBo

Zaradi posledic prometne nesreče, ki se je zgodila malo pred tretjo uro ponoči v Kapli, je dopoldne v celjski bolnišnici umrl 22-letni voznik osebnega vozila, ki je pripeljal iz smeri Vranskega in trčil v nasproti vozeče vozilo.

Voznik drugega osebnega vozila in njegova dva sopotnika so bili v prometni nesreči lažje poškodovani, so danes sporočili s Policijske uprave Celje.

Letos je v prometnih nesrečah na območju celjske policijske uprave umrlo 21 ljudi, prav toliko tudi lani v enakem obdobju.

Prevelika hitrost usodna za pešca
Gorenjski prometni policisti so zjutraj na Orehku v Kranju obravnavali prometno nesrečo, v kateri je 44-letni Kranjčan z osebnim avtomobilom zaradi neprilagojene hitrosti vožnje trčil v starejšega pešca, ki je prečkal vozišče. Pešec je na kraju nesreče zaradi hudih telesnih poškodb umrl.

Kranjski policisti navajajo, da so po pogovoru z očividcem nesreče ugotovili, da poleg voznika tudi pešec ni upošteval predpisov o varnosti cestnega prometa, saj se pred prečkanjem vozišča ni prepričal, ali to lahko varno stori.

V prevrnjenem tovornjaku umrl voznik
Okoli osme ure zjutraj se je v Spodnjih Hočah prevrnilo priklopno tovorno vozilo, v njem pa je umrl 54-letni tuji državljan. Voznik tovornjaka je umrl zaradi srčnega zastoja, ki naj bi se zgodil pred nesrečo.

Okoli 14.30 pa je bila policija obveščena, da so v Dekmanci, na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah, ob cesti našli mrtvega 53-letnega kolesarja. Ogled kraja prometne nesreče še poteka.