Voznik je izgubil nadzor na vozilom. Foto: BoBo
Voznik je izgubil nadzor na vozilom. Foto: BoBo

Nesreča se je zgodila ob 21.17 v razcepu Kozarje iz smeri Brezovice proti Brdu. Voznik je izgubil nadzor nad osebnim vozilom in prebil varnostno ograjo.

Kot so pojasnili na ljubljanski policijski upravi, je voznik v levem nepreglednem ovinku izgubil oblast nad vozilom in trčil v zaščitno kovinsko ograjo, ob kateri so bile postavljene table pokončne zapore. Po trčenju je vozilo dvignilo v zrak, po nekaj metrih drsenja po travnem nasipu pa je trčilo še v drog javne razsvetljave.

Vsi trije udeleženci nesreče so pri trčenju padli iz vozila, trk pa je bil usoden za mladeniča, stara 24 in 28 let, ki sta umrla na kraju dogodka. 29-letnega udeleženca pa so zaradi hudih poškodb odpeljali v ljubljanski klinični center.

Promet oviran vse do jutra
Na policiji dodajajo, da sta dva voznika z osebnimi vozili, ki sta pripeljala takoj po trčenju, zapeljala čez tablo pokončne zapore in si pri tem poškodovala vozili.

Po poročanju prometnoinformacijskega centra je bil na tem odseku zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče promet oviran do jutra.