Motorno kolo je odbilo na travnik, kjer je zagorelo, motorist pa je ostal pod osebnim avtomobilom in je na kraju nesreče umrl. Foto: BoBo
Motorno kolo je odbilo na travnik, kjer je zagorelo, motorist pa je ostal pod osebnim avtomobilom in je na kraju nesreče umrl. Foto: BoBo

V vasi Trenta v občini Bovec se je nekaj pred 12. uro trčila avtomobil in motorist, trčenje pa je bilo za mladega motorista usodno.

25-letni voznik motornega kolesa, sicer državljan Avstrije, je vozil proti Vršiču, kjer je v nepreglednem ovinku iz neznanega vzroka padel na desno stran vozišča in drsel po cesti na nasprotni pas. Tam je trčil v osebni avtomobil, s katerim je nasproti pravilno peljala voznica.

Motorno kolo je odbilo na travnik, kjer je zagorelo, motorist pa je ostal pod osebnim avtomobilom in je na kraju nesreče umrl.

Cesta Bovec-Vršič je bila zaradi nesreče pri Trenti nekaj ur zaprta.

Zaradi neprimerne hitrosti zapeljal s ceste
Ne regionalni cesti Zagorje-Izlake pa se je v naselju Loke nesreča zgodila okoli 15.30. Po do zdaj zbranih obvestilih in opravljenem ogledu kraja nesreče je 35-letni voznik motornega kolesa, bosanski državljan, vozil od Kisovca proti Trojanam.

Na delu ceste, kjer vozišče iz desnega ovinka prek ravnine preide v levi ovinek, je motorist, domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, izgubil oblast nad vozilom. To je zdrselo z vozišča in trčilo v drog javne razsvetljave. Motorist je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče, so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.