Črna kronika
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.1 od 13 glasov Ocenite to novico!
Pištola, naboji, streljanje
V obstreljenem avtomobilu v Mariboru sta bila tudi otrok in ženska. Foto: Reuters
false
Streli na srečo niso poškodovali mimoidočih, so sporočili policisti. Foto: Radio Koper
pištola, moški, orožje
Pištolo policisti še iščejo, tudi v Dravi. Foto: Pixabay
VIDEO
Preiskava strelskega obra...

Dodaj v

V prestreljenem avtomobilu v Mariboru tudi otrok in ženska

Otrok in ženska nista bila ranjena
16. marec 2017 ob 10:43
Maribor - MMC RTV SLO, STA

V ponedeljkovem streljanju v Mariboru je 26-letni moški med vožnjo streljal na avtomobil 36-letnika. Pozneje se je izkazalo, da sta bila v avtomobilu tudi otrok in ženska, so sporočili policisti.

Dogodek, ki je spominjal na scenarij kakšne kriminalke, je podrobneje na novinarski konferenci opisal vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Robert Munda. Policija zadevo obravnava kot poskus umora, hkrati pa tudi kot kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti, saj sta bila v vozilu žrtve napada še 32-letna ženska in otrok. Poleg tega je osumljeni s streli in objestno vožnjo ogrožal tudi druge udeležence v cestnem prometu.

Napadeni 36-letni voznik je bil ranjen, a strel v ledveni del telesa ni povzročil resnejše poškodbe. Otrok in ženska na srečo nista bila poškodovana.

Dejanja je osumljeni 26-letni moški, ki se je spravil na 36-letnika. Oba sta iz okolice Maribora. Najprej je streljal nanj na parkirišču nekdanje trgovine Lesnina v Hočah, ko je ta sedel v avtomobilu skupaj z žensko in otrokom. Da bi se izognil strelom, je oškodovanec hitro odpeljal proti središču Maribora, napadalec pa mu je z avtomobilom sledil.

Vzvratno bežal po avtocesti
Na Cesti Proletarskih brigad v Mariboru je nato trojici uspelo pobegniti. Napadalec pa se je presedel v drugo vozilo in na avtocesti v Hočah znova izsledil oškodovanca, ki je bil zdaj sam v avtomobilu. Z vozilom mu je zaprl pot in ga tako prisilil, da je ustavil. Zatem je osumljeni izstopil iz svojega vozila in ponovno streljal na oškodovanca, ki mu je z vzvratno vožnjo po avtocesti do prvega semaforiziranega križišča v Hočah uspelo pobegniti in se odpeljati nazaj proti središču Maribora.

Napadalec mu je znova sledil in med vožnjo še naprej streljal na zasledovani avtomobil. Eden izmed nabojev je prebil prtljažni del vozila, naslonjalo zadnjega in sprednjega levega sedeža ter ledveni del oškodovančevega telesa. Poškodovancu je kljub resni poškodbi uspelo pobegniti in se zateči na policijsko postajo.

Nasilje v družini
Napadalca bremeni tudi kaznivo dejanje nasilja v družini, saj je v zadnjih dveh letih v družinski skupnosti večkrat pretepel zunajzakonsko partnerico. "Verjetno je to tudi razlog, da je prišlo do razdora v družini in posledično do tega kaznivega dejanja," je dejal Munda. Ženska je morala večkrat zaradi nasilja k zdravniku, a partnerja vseeno ni prijavila policiji.

Osumljeni se je predal sam
Osumljeni se je še istega dne, nekaj minut pred polnočjo, na prigovarjanje svojcev sam predal policiji. V sredo zvečer je bil priveden k preiskovalnemu sodniku. Za kaznivo dejanje poskusa umora je predpisana zaporna kazen najmanj 15 let zapora, za povzročitev splošne nevarnosti in nasilja v družini pa do pet let.

Pištolo iščejo tudi v Dravi
Orožje, ki je bilo uporabljeno v napadu, policisti še iščejo, tudi v Dravi. Osumljenec dovoljenja zanj ni imel. Vozilo, v katero se je napadalec med zasledovanjem presedel, pa je bilo od omenjene ženske, ki ga je pustila v mestu. "Po našem vedenju mu nihče ni pomagal pri kaznivem dejanju. Je pa res, da je v določenem delu znana oseba opravila določen prevoz," je pojasnil Munda.

Ker je bilo izstreljenih več strelov v različne smeri, je policija tudi pozvala ljudi, ki so morebiti dobili poškodbe, da se javijo. "Nihče od drugih državljanov se ni prepoznal v tem primeru kot oškodovanec, zato domnevamo, da do poškodb na drugih vozilih ni prišlo ali pa so se ljudje odločili, da se ne bodo javili," je sklenil Munda.

G. K.
Prijavi napako
Komentarji
odprtizvezek
# 16.03.2017 ob 11:07
Orli in vsi ostali:

http://www.vecer.com/ob-streljanju-v-avtu-tudi-otrok-6321753

Tukaj imate imena, priimke in narodnosti. Zelo eksoticna imena. :)
fah-q
# 16.03.2017 ob 10:54
V ponedeljkovem filmskem streljanju v Mariboru je 26-letnik med vožnjo streljal na avtomobil 36-letnika. Kasneje se je izkazalo, da sta bila v avtomobilu tudi otrok in ženska, so sporočili policisti.

najbrž ste hoteli pobvedat, da je zgledalo kot v filmu...ampak vam ni uspelo. tu piše, kot da je dejansko šlo za snemanje filma.
g1n3k
# 16.03.2017 ob 11:10
Kje so imena in priimki ali narodnost.

Kaj rabiš neheno potrjevane svoje ksenofobne logike? Trobec in Plut sigurno nista bila, bil pa je Ferlič, krščansko slovenskega imena Matjaž. Vse Matjaže pod ključ ali kako bi zdaj zaključil, me zanima?
maxbernie
# 16.03.2017 ob 11:21
Kje so imena in priimki ali narodnost.

Vem, kam pes taco moli, ampak tole te bo peklo - dva Slovenca, vsaj tako piše na strani štajerskega cajtnga. Auč.
sarcasmotron
# 16.03.2017 ob 11:22
@ronzi: daj ne bluzi, prodajalec megle. :D Tip je samo čakal na to, da bo neko tuje ime, po možnosti z juga al pa romsko, da bo lahko svoje odpredaval. :D Če bi bil pa slučajno kak Ahmed, bi ga pa tako ali tako vrglo od vsega dobrega. :D
21.12.2012
# 16.03.2017 ob 11:04
Žena je bila z drugim ali kaj?
Taki osebek bi moral boti pod ključem do konca lajfa.
Dobil pa bo nekaj let, če.
GORILA
# 16.03.2017 ob 11:22
@ronzi
Al policija daje različni izjavi za javnost??? Eno za rtv,drugo za ostale medije??

Ne, za vse isto. In policija ne izda imen! To drugi mediji sami izbrskajo, in se jim posledično dogodi tudi kakšen mariborski ravnatelj...
zamudnik
# 16.03.2017 ob 11:06
Kje so imena in priimki ali narodnost.

Janez Novak, Butalec.
G.Bruno
# 16.03.2017 ob 11:35
enajstica
Je vseeno od kod je... Se mi zdi, da nam v tem času vsem nekaj manjka v glavi. Prišleki pa so to samo potencirali, ker so brez morale...

LOL. Komentar dneva. Enim pa res nekaj manjka v glavi.
Orli
# 16.03.2017 ob 10:57
Kje so imena in priimki ali narodnost.
donkey
# 16.03.2017 ob 11:08
@Orli Ovadba izhaja iz ponedeljkovega večernega streljanja na obronkih Maribora. Kot smo že poročali, naj bi 26-letni Matjaž Ferlič iz Pesnice okoli 21. ure na parkirišču ob nekdanjem trgovskem centru Lesnine v Hočah streljal na deset let starejšega 36-letnega Dejana Gjerkeša iz Slovenske Bistrice.
vir: Večer
G.Bruno
# 16.03.2017 ob 11:39
nejcandrej
Slovenci so delal štale
Bog ve ali so pravi Slovenci. Mogoče so predniki prišli šele v 10. stoletju.
DrMinistr
# 16.03.2017 ob 11:30
Za kaznivo dejanje poskusa umora je predpisana zaporna kazen najmanj 15 let zapora,

Zakaj pa je potem Vlaović dobil 4 leta? Aja točno, 3 tedenske priprave na umor, uporaba vsaj 2 lažnih identitet, dobro nastavljena past za žrtev, ki jo je v njo zvabil tako, da je hlinil bolnika in še bi lahko naštvali...je sodnica odločila kot poskus uboja!

Če ste pozabili za kaj gre
https://www.dnevnik.si/1042727846
dice
# 16.03.2017 ob 11:20
Zakaj bi pa moral rtv razkrivati imena? Da mu boste fukjenci potem še po facebooku težili pa na dom hodli?

Mimogrede, policija tudi ni izdala imen, ker ve kaksni krvolocnezi ste slovenci
http://policija.si/index.php/policijske-uprave/pu-maribor/index.php?option=com_content&
;view=article&id=87489&Itemid=24
5
ipad
# 16.03.2017 ob 11:13
mislim, vse to zarad ene babe:-) folk naj se sledi sledečga pravila. If you love someone, set them free. If they come back they're yours; if they don't they never were. ni vredno sedet zarad k
nejcandrej
# 16.03.2017 ob 11:39
Muslimani bi napisali: Jebo*te u kakvi državi ja živim, bojim se slovenaca
kidcarson1
# 16.03.2017 ob 12:12
Raje se vprašajte od 26 letniku BMW serije 6.

S poštenim delom sigurno ne!
to bo to
# 16.03.2017 ob 12:07
Ja seeda, ženska ga je prisila, da je streljal tako nanjo, kot otroka, kot novega partnerja. Prejšnjega je odpikala, ker je bil že vrsto let nasilen. JAAAAAA, ženska je kriva za vsako nadsilje moških pacientov, ker ga ni ubogala in se mu podrejala. JAAAAA ženska je vedno kriva za vse. Vsaj od jabolka dalje, ne?
Kaki pacienti ste nekateri. Vsak, ki zagovarja tako nasilje z relativizacijo krivde in jo celo zvrača na žrtev, je potencialni kriminalec ali najmanj sociopat. Zase bi v podobnem itak trdil, da ni kriv in nebi čutil odgovornosti za lastna dejanja!
KLIPAN
# 16.03.2017 ob 12:02
Po včerajšnjem porazu na Nizozemskem še en poraz za Domoljube, streljali so se Slovenci.
Težki časi.
GORILA
# 16.03.2017 ob 11:56
@Orli
Kje so imena in priimki ali narodnost.

Ne obupat...možakarja sta res Slovenca, ampak, PAZI, ženska pa sigurno ni bila...in potem tudi otrok ne in smo tam, kjer bi ti rad bil!
Bryn
# 16.03.2017 ob 11:39
Najbolje da Avstrija postavi ograjo, da noben Slovenec ne bo prišel čez mejo. Kdo pa še rabi narod, ki strelja na otroke in ženske... </sarcasm>
fritaja
# 16.03.2017 ob 13:10
Vse slovenske prišleke, ki ogrožajo nas avtohtone Ilire, je treba izgnati iz Slovenije! :)
zozozo
# 16.03.2017 ob 14:31
Dragi moji, živite v eni najvarnejših držav na svetu, kjer je nasilnega kriminala bolj za vzorec kot zares, in se zraven nonstop pritožujete nad policijo, sodstvom, premilimi kaznimi in ne vem še kaj.

V Ameriki imajo neskončno višje kazni kot mi, ljudi zaradi takih stvari zaprejo do konca življenja, ali pa jih kar na cesti ustreli policija, pa imajo šest krat več umorov na prebivalca kot mi.
KLIPAN
# 16.03.2017 ob 13:04
Od te levičarske vlade nemudoma zahtevamo, da okoli vsake slovenske hiše postavi 3m visoko ograjo!!
Ljudje se v svoji državi ne počutimo več varno!!

Ker Domoljubi nič ne komentirajo pod to novico,sem njihove zahteve zapisal jaz.
K_ris
# 16.03.2017 ob 12:36
Takšni so pač Štajerci.
Takšni smo pač Slovenci.

Posploševanje pa to ...
Shimun
# 16.03.2017 ob 11:09
Eno vprašanje za poznavalce.

Recimo, da si priča takemu dogodku in imaš možnost pomagati oziroma reševati žrtev. Pri svojem dejanju (pomaganju žrtvi) pa pač poškoduješ napadalca z namenom, da mu preprečiš napad, umor itd.

Ali se te v takem primeru tretira kot napadalca, ali kot nekoga, ki je pomagal žrtvi in ti zato ne sodijo?

Če si policist je vse jasno, on bi lahko onesposobil napadalca. Ampak kaj pa nek navaden civilist? Lahko pomaga (pa čeprav s tem poškoduje napadalca)?
gesan
# 16.03.2017 ob 13:41
Binder Dandet
# 16.03.2017 ob 13:33
"Za kaznivo dejanje poskusa umora je predpisana zaporna kazen najmanj 15 let zapora, za povzročitev splošne nevarnosti in nasilja v družini pa do pet let."

Dejanje bo priznal, med sojenjem bo dokazal, da je bil neprišteven in bo dobil enotno kazen 10 let, zunaj bo zaradi lepega vedenja po 5.
.............................
Tudi to se dogaja!
Dogaja se pa tudi to ,da potem nekdo pobegne pred kaznijo, se skriva nekje na bližnji obali (naši ga seveda niso sposobni dobit) in pride domov, ko zadeva zastara in mu ne smeš niti omenit to kar je storil.
On je rehabilitiran prišel iz počitnic.
Binder Dandet
# 16.03.2017 ob 13:33
"Za kaznivo dejanje poskusa umora je predpisana zaporna kazen najmanj 15 let zapora, za povzročitev splošne nevarnosti in nasilja v družini pa do pet let."

Dejanje bo priznal, med sojenjem bo dokazal, da je bil neprišteven in bo dobil enotno kazen 10 let, zunaj bo zaradi lepega vedenja po 5.
sosman
# 16.03.2017 ob 11:56
20 let najmanj mu dat, ogrožal je vse mimovozeče, ne samo z vozilom in vožnjo, tudi s streljanjem.
tim sein
# 16.03.2017 ob 12:39
Si ti novinar malo "filmski"...
DrMinistr
# 16.03.2017 ob 11:52
@ronzi, v tem primeru se strinjam. Ampak saj veš kako je...dokler ni za krivega spoznan na sodišču je nedolžen. Pa ne da bi ga zagovarjal, samo lahko bi potem še koga tožil, ker so ga "neupravičeno" blatili.
maxbernie
# 16.03.2017 ob 11:34
Je vseeno od kod je... Se mi zdi, da nam v tem času vsem nekaj manjka v glavi

Začni pri sebi in svet bo boljši.
fah-q
# 16.03.2017 ob 11:34
očitno je tale primeren za cimra onemu romeu za kakih 10+ let (ne vidim razlike med umorom in poskusom umora glede naklepa. če mu ni uspelo to ni plus zanj) bosta lahko skupaj "podoživljala" kaka krivica se jima je zgodila...
zamudnik
# 16.03.2017 ob 11:08
Dobil pa bo nekaj let, če.

Dobil bo odškodnino za duševne bolečine, saj dejanja ni nihče posnel. Če bi ga posnel, pa spet ne bi veljalo, saj ne bi mogel nihče dokazati, da ni bil to nekdo tretji,ki si je pač izdelal njegovo obrazno masko.
zzob
# 16.03.2017 ob 14:43
Kje so imena in priimki ali narodnost.
-------
Kaj rabiš neheno potrjevane svoje ksenofobne logike?


Če pa je to zdaj enim kot neke vrste čredni nagon - če je storilec prišlek, bruhajo gnev in dokazujejo upravičenost svojih sovražnih nazorov, ko se izkaže, da gre za domačina, pa se poskrijejo v svoje luknje.
nejcandrej
# 16.03.2017 ob 12:39
Če bi delal pošteno bi imel samo za kruh pa mlek.
DrMinistr
# 16.03.2017 ob 11:49
@dr.minister

no, za takele bi moral nekdo vsaj izgubit službo če ne kar kazensko odgovarjat.


Se absolutno strinjam. No, saj je bil potem nek nadzor na sodišču in so ugotovili nepravilnosti. Ampak to je tudi vse, psihotu niso zvišali kazni (ker se to baje ne sme), sodnica pa je kljub "madežu v svoji kartoteki" že napredovala. Psiho pa bo drugo leto (oz če bo priden morda že letos) zunaj.
Dejanski
# 16.03.2017 ob 11:06
Amerika :D
nejcandrej
# 16.03.2017 ob 14:46
zozozo

Drugi nam niso nevarni, nevarni so slovenci samim sebi kar dokazujejo samomori, saj so v vrhu na svetovni lestvici.
nejcandrej
# 16.03.2017 ob 11:37
Slovenci so delal štale
kapljač
# 17.03.2017 ob 08:09
V tem primeru ko se ve, da je v incidentu bila prisotna še ženska in otrok , se celotna zadeva dobesedno postavi na glavo. Više nespametnosti storilca. Sploh pa v odnosu do svojega otroka. In tu ni opravičila.
Binder Dandet
# 16.03.2017 ob 13:34
"In ves ta čas je Polciija kaj delala?"

Zbirali so prijave.:D
gesan
# 16.03.2017 ob 13:32
Orli
# 16.03.2017 ob 10:57
Kje so imena in priimki ali narodnost.
.......................................
A so zaradi tega kaj več ali manj vredni?
Ali kaj hočeš povedat s tem?

A se ti počutiš kaj manj ali bolj ogrožen, če te kdorkoli tako napada, predvsem na podlagi tega kar sprašuješ?

Ne razumem!
popaj16
# 16.03.2017 ob 12:11
Kot smo že poročali, naj bi 26-letni Matjaž Ferlič iz Pesnice okoli 21. ure na parkirišču ob nekdanjem trgovskem centru Lesnine v Hočah streljal na deset let starejšega 36-letnega Dejana Gjerkeša iz Slovenske Bistrice.
amigo
# 16.03.2017 ob 18:08
Verjetno gre za znanega nasilneža, ki je teroriziral vse živo v svoji okolici. V avtu je bil 4 leten otrok in ženska, zato tu olajševalnih okoliščin ne bi smelo biti.
Nikolaj
# 16.03.2017 ob 16:14
V Ameriki bi dobil 125 let zapora.
QUENDI
# 16.03.2017 ob 15:21
....že diši po olajševalnih okoliščinah kot v......greš po brata in nož ter zabodeš človeka - si pač močno razburjen ali malce alkoholiziran kar so olajševalne okoliščine......enako, ko ti kot pravi mama - verjetno mu je živec počil.....tu pa mu je pa nekdo babo speljal......le kdo bi to mirno in dostojanstveno sprejel......konkurenco uničit saj ruši družino (hm za otroka gre).....po ameriško - družino bom tudi z orožjem branil.......
FancyBoy
# 16.03.2017 ob 14:20
Dobil bo pa ustni opomin???

Tako je, ce so v drzavi simbolicne kazni.
gesan
# 16.03.2017 ob 13:38
Zakaj me ne čudi, da so vpleteni imeli takšne avtomobile?
Strelec recimo, po mojem ni imel niti za pošteni davek, vozi se pa seveda v luksuznem avtu.

Sicer pa, tole sovraštvo, ljubosumje, hinavizem, lopovizem, pohlepizem...res že presegata vse meje "dobrega" okusa.

Dajmo ljudem čimveč orožja, da se bodo med seboj pobili...a ne mojstri za zagovarjajnje čimveč orožja imet.
Dajmo podpirajmo ljudi, ki so bolano pohlepni!

Kdaj bo ljudem jasno, da takšni, ki se obnaašjo kakor jih je bolana volja, nimajo kaj počet na vplivnih položajih?

Pa so tudi tam! In oni prav stimulirajo, da se folku trga tudi na tašen način.
Pravzaprav mi je čudno le to, da se tega ne dogaja precej več.
Cyril
# 17.03.2017 ob 13:49
Seveda MMRKC nebo objavljal imen in državljanstva če pa ni šlo za muslimana
Kazalo