Policisti so morali poklicati številne okrepitve. Foto: MMC RTV SLO
Policisti so morali poklicati številne okrepitve. Foto: MMC RTV SLO

V Trebnjem od petka poteka prireditev Iz trebanjskega koša. Danes 20 minut čez polnoč so na prireditvenem prostoru policisti skupaj z varnostniki ukrepali zoper moška, stara 34 in 37 let, iz okolice Novega mesta, ki naj bi se pretepala v večji skupini.

Ker se kljub pozivom policije nista pomirila, so ju uklenili in privedli na policijsko postajo, kjer so ju tudi pridržali in izdali plačilne naloge, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Nekaj minut za tem pa se je začelo v bližini policijske postaje prerivati in pretepati okoli 100 ljudi. Udeleženci niso upoštevali zakonitih ukazov policistov, preprečevali so jim vzpostavitev javnega reda in miru ter se pretepali med seboj in s policisti.

Solzivec, pendreki, pesti …
Policisti so bili tako prisiljeni v uporabo fizične sile, palic in plinskega razpršilca. Trebanjskim policistom so na pomoč priskočili še kolegi z območja Posavja, Dolenjske in Bele krajine ter Ljubljane, po poročanju Slovenskih novic jih je bilo okoli 30. V pretepu je bil poškodovan 23-letni moški, ki naj bi ga 45-letni osumljenec z nožem zabodel v hrbet. Osumljeni je nato s kraja pobegnil, drugi pa so policistom onemogočili takojšnje prijetje.

Ko so 23-letnega poškodovanca prepeljali najprej v trebanjski zdravstveni dom, se je tam zbrala večja skupina kršilcev in motila delo zdravstvenega osebja, kazalo je tudi, da želijo obračunati s poškodovanim. Policisti so skupaj z varnostniki zdravstvenemu osebju zagotovili nemoteno delo, poškodovanega pa so nato odpeljal v novomeško bolnišnico.

Uspelo jim ga je prijeti
Pred bolnišnico se je po navedbah policije prav tako začela zbirati skupina ljudi, pri čemer so na kraju prijeli tudi 45-letnega osumljenca in ga pridržali. Približno dve uri po prvem klicu so bile razmere pomirjene.

V dogodku so bile tri osebe lažje poškodovane in tri osebe pridržane. Dve osebi so pridržali zaradi kršitve javnega reda in miru, eno pa zaradi suma storitve kaznivega dejanja. Povod za pretep še preiskujejo.