V prometni nesreči na Tržaški cesti je umrl en človek. Foto: Ana Bučar
V prometni nesreči na Tržaški cesti je umrl en človek. Foto: Ana Bučar

Kot so pojasnili, je 27-letna voznica zapeljala v križišče, v katerem v času nesreče niso delovali semaforji, in pri tem ni spustila mimo vozil, ki so vozila po prednostni cesti.

V trenutku, ko je zapeljala v križišče, je z njene desne strani, iz smeri hitre ceste po levem prometnem pasu Tržaške ceste, pripeljala voznica osebnega avtomobila suzuki swift. Ta je kljub zaviranju s sprednjim delom vozila trčila v desni bočni del avtomobila 27-letnice.

Po trčenju je renault odbilo v ustavljen osebni avtomobil VW passat, ki ga je vozila 65-letna voznica. Med obračanjem renaulta je skozi zadnje desno steklo na vozišče padla 49-letna sopotnica v tem vozilu, ki ni uporabljala varnostnega pasu in je na kraju nesreče umrla.

Poškodovali sta se še potnici v renaultu - 19-letnica, ki tudi ni bila pripeta z varnostnim pasom, in 10-mesečni dojenček.

Policisti bodo povzročiteljico prometne nesreče, 27-letno voznico, kazensko ovadili, njeni 19-letni sopotnici pa bodo izdali plačilni nalog zaradi neuporabe varnostnega pasu. Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša okoli 5.000 evrov.