Ukrajina skupaj s Poljsko gosti Euro 2012. Foto: EPA
Ukrajina skupaj s Poljsko gosti Euro 2012. Foto: EPA
Temna plat Ukrajine

Potem ko je hotelsko osebje v majhnem kraju Makejevka, kjer je bil Španec na oddihu pred začetkom Eura, že pred časom prijavilo njegovo izginotje, je policija zdaj našla njegovo truplo.

Ukrajinski mediji pišejo, da je policija že prejela tri osumljence za njegov umor in jih zadržala na zaslišanju. Za zdaj še ni znano, zakaj je bil španski navijač v Ukrajini, medtem ko Španija v prvem delu evropskega prvenstva igra na Poljskem - prvo tekmo bo furija odigrala v nedeljo proti azzurrom v Gdansku.

Če bo uradna policijska preiskava pokazala, da je bil španski navijač umorjen, bo to nov udarec za Ukrajino, skupaj s Poljsko gostiteljico Eura, ki se že spoprijema s političnim bojkotom evropskih voditeljev zaradi kršenja človekovih pravic nekdanje premierke Julije Timošenko.

Pred začetkom Eura je nekdanji angleški reprezentant Sol Campbell rojake opozoril, "naj se nikar ne odpravljajo v Ukrajino, ker se ne bodo domov vrnili živi".
Ruski huligani po tekmi pretepli redarje
Že prvi dan prvenstva so tudi huligani dali jasno in glasno vedeti, da bo mesec še buren. Včeraj so tako težave povzročali Poljaki, Angleži in daleč najbolj - Rusi. Po tekmi Rusija - Češka so se ruski huligani namreč spravili nad redarje in več jih je moralo pomoč poiskati v bolnišnici.

Težave so bile tudi v Lodžu,kjer so domači huligani napadli angleške in ruske navijače, ki so prepevali v nekem lokalu. Nekaj tujim navijačem je pri tem uspelo pobegniti v lokal in so tako ostali celi, tisti, ki so ostali zunaj, pa je niso odnesli najbolje. "Neke fante so spravili na tla in jih začeli brcati. Bilo je strašno, nepremično so ležali na tleh, mislil sem, da so mrtvi," je za medije povedal neki Poljak, ki je poklical policijo.

Posnetek napada ruskih huliganov si lahko ogledate spodaj.

Temna plat Ukrajine