Fotografija je simbolična. Foto: BoBo
Fotografija je simbolična. Foto: BoBo

Policist je 47-letnika ustavil med nadzorom prometa in mu med rednim postopkom odredil poskus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,60 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Med postopkom je voznik policista potisnil na sprednji sedež službenega vozila, ga napadel z nožem in grozil, da ga bo ubil, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Policist se je skušal braniti, pri tem pa se je lažje poškodoval po obrazu in rokah. Ker mu je uspelo med napadom priklicati pomoč, so na kraj dogodka prišli še drugi policisti, ki so s prisilnimi sredstvi obvladali storilca. Osumljeni je grožnje, da bo policista ubil, nadaljeval tudi, ko so mu odvzeli prostost.

Policisti so v preiskavi ugotovili, da obstajajo utemeljeni razlogi za sum, da je 47-letnik storil kaznivo dejanje poskusa umora, zato so zoper osumljenega odredili 48-urno pridržanje. Po končanem postopku ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Vozniku so ob tem odvzeli še vozniško dovoljenje, zaradi neprižganih luči in dejstva, da pri sebi ni imel veljavnega prometnega dovoljenja, pa so mu izrekli še denarno kazen. Dodatno ga bodo kaznovali še za vožnjo pod vplivom alkohola, saj bodo zoper voznika podali še obdolžilni predlog na pristojno sodišče.