Višje sodišče je sodbo za umor v Čežarjih pri Kopru potrdilo. Foto: BoBo
Višje sodišče je sodbo za umor v Čežarjih pri Kopru potrdilo. Foto: BoBo

Za Marka Markoviča je sodišče tako potrdilo kazen 30 let zapora, Kosti Aleksandrovu pa je kazen znižalo s 27 na 22 let zapora. Kot poročajo Primorske novice, sta njuna zagovornika Bojan Pečnik in Monika Mavsar napovedala vložitev zahteve za varstvo zakonitosti na vrhovno sodišče.

Markoviča so prejšnji teden že premestili v zapor na Dobu, saj je njegova sodba že izvršljiva, sodbo za Aleksandrova pa morajo še prevesti v bolgarski jezik, zato je Aleksandrov še v priporu v Kopru, še poroča časnik.

Spomnimo, sodišče na prvi stopnji je aprila odločilo, da sta 62-letni Markovič in 33-letni Aleksandrov kriva umora. Obsojena sta bila na kazni 30 oziroma 27 let zapora zaradi okrutnosti, naklepa, zahrbtnosti in koristoljubja pri tem dejanju.

Ubila z udarci in davljenjem
Obsojena sta 10. marca lani z desetimi udarci v glavo in z davljenjem umorila 57-letnega domačina vasi Čežarji pri Kopru. Truplo so odkrili, potem ko poslovodja trgovine 11. marca zjutraj ni prišel v službo in je šla zato sodelavka na njegov dom. Vrata stanovanjske hiše so bila po pričanju očividcev odprta, hiša pa razmetana. Na tleh pred vrati oziroma pred kletjo so bili tudi krvavi madeži. Policisti so žrtev našli na tleh v kleti z močno poškodovano glavo.

Kot je policija ugotovila v kriminalistični preiskavi, je šlo za umor iz koristoljubja. Umorjeni je živel sam, govorilo pa se je, da ima večje premoženje.