Neznani storilec si je pri vlomu pomagal z macolo. Foto: Policija
Neznani storilec si je pri vlomu pomagal z macolo. Foto: Policija
Vlom
Policisti storilca še iščejo. Foto: Policija
Vlom
Neznanec je vlomil v več trgovin Foto: Policija

Neznanec naj bi v trgovski center vstopili skozi stranski vhod, ki je tik ob glavnem vhodu. Glede na posnetke varnostnih kamer so bili v zadnji prodajalni skoraj pol ure, poroča časnik Večer.

Po navedbah časopisa naj bi vlomilci najprej prišli na stopnišče, ki vodi v fitnes center. S stopnišča so prebili steno – najverjetneje z macolo, ki je nato obležala pred zadnjo prodajalno, ki so jo obiskali – v frizerski salon. Skozi steno so iz frizerskega salona prišli tudi v sosednjo parfumerijo.

Iz te prodajalne so nato prišli v notranjost centra. Naslednji prostor, v katerega so poskušali vstopiti, je bil glede na sledove prodajalna Slowatcha, a tam so jih zadržala kovinska varnostna vrata, ki jih niso mogli odpreti, na njih pa so vidne luknje. Z macolo pa so si nato skozi šipo utrli pot v prodajalno Sgermobi, kjer so pobrali vse, kar so lahko. Da so jim povzročili za najmanj 50.000 evrov škode, je za časopis povedal lastnik prodajalne z mobilno telefonijo Tomaž Sgerm.

Po podatkih policije je neznani storilec vlomil v več prodajaln, ob tem pa je uporabljal macolo, s katero je ustvarjal odprtine v zidovih. "Z dejanjem je povzročil precejšno materialno škodo na objektu, odtujil pa je večje število mobilnikov različnih znamk in večje število različnih parfumov," so še sporočili mariborski policisti, ki prosijo vse, ki bi o dejanju ali storilcu kar koli vedeli, naj to sporočijo na številko 113 ali pa na anonimni telefon 080 1200, sporočilo pa lahko pošljete tudi na Facebookov profilu Policijska uprava Maribor/Police Directorate Maribor.