Janko Veber meni, da dodatna stopnja varovanja ni potrebna. Foto: BoBo
Janko Veber meni, da dodatna stopnja varovanja ni potrebna. Foto: BoBo
Vlomili v hišo obrambnega ministra

Preiskava poteka, zato policija o podrobnostih kaznivega dejanja ne želi govoriti. Tako tudi ni jasno, ali so neznanci vlomili v ministrov dom naključno ali namenoma.

Neznani vlomilci so hodili po družinski hiši Janka Vebra pozno popoldne, medtem ko je bil obrambni minister z varnostniki še v službi v Ljubljani. Velike škode niso naredili, napolnili pa so si svoje žepe z nakradenimi predmeti.

"Ko je žena vstopila v hišo, je opazila, da je vlomljeno, in obvestila policijo," je povedal Veber.

Obrambni minister je eden izmed petih najbolj varovanih politikov v državi. Vprašanje, na katerega policija še nima odgovora, pa je, ali so si vlomilci namenoma ali povsem naključno izbrali prav Vebrov dom.

"Sama preiskava tega primer še poteka, tako da o podrobnostih ne moremo govoriti. Je pa treba poudariti, da varnost varovane osebe ni bila ogrožena," je dejal Vinko Stojnšek s Policijske uprave Ljubljana.

Poleg stalne ekipe varnostnikov ima redne obhode vsakih nekaj ur mimo Vebrove hiše tudi policijska patrulja iz Kočevja, ki pa tatov v torek ni prestregla. Tudi alarm, ki je neposredno povezan s Centrom za varovanje in zaščito, se ni sprožil. Vebrovi so vlomilcem, kot kaže, celo malce olajšali delo.

"Ne ocenjujem, da bi zaradi tega potreboval dodatne stopnje varovanja - sploh ne -, je pa to dodatno opozorilo, da ko zapuščam dom, vključim alarm," je dodal Veber.

Glede na veliko število nerešenih primerov vlomov v stanovanjske hiše pri nas bo veliko presenečenje, če bo policija odkrila tatove. Sicer pa je bil vlom v hišo Vebrovih prvo kaznivo dejanje, storjeno varovani politični osebi v naši državi.

Vlomili v hišo obrambnega ministra