Sodnik je menil, da bo nameraval pobegniti, zato mu je podaljšal pripor. Foto: MMC RTV SLO
Sodnik je menil, da bo nameraval pobegniti, zato mu je podaljšal pripor. Foto: MMC RTV SLO

Na Policijski upravi Celje so na današnji novinarski konferenci razkrili podrobnosti aretacije Vladimirja Voduška in 61-letnega Velenjčana Stanislava Gaberca. Poročali smo že, da so ju prijeli prejšnji teden na podlagi suma, da sta izsiljevala.

Po besedah policije sta osumljena izsiljevanja dveh podjetij. Vodušek naj bi tako pred dobrim mesecem poklical enega izmed oškodovancev in od njega zahteval plačilo, v zameno pa v medijih ne bi objavil podatkov o domnevno spornem poslovanju. Neuradno naj bi šlo za lastniško povezana zreški Unior in šmarski Rhydcon. Vodušek naj bi zahteval 350 tisočakov ali odkup terjatev oziroma 360 tisoč evrov vredno oglaševalsko pogodbo, sicer bi razkril nekatere dokumente o njunem domnevnem sklepanju fiktivnih pogodb, poroča TV Slovenija. Obe podjetji sta izsiljevanje prijavili.

Od obeh podjetij je najprej skupaj zahteval 350.000 evrov podkupnine ali pa odkup za 160.000 evrov terjatev njegovega podjetja oziroma da eno izmed podjetij z njim sklene pogodbo o oglaševanju za 360.000 evrov.

Namesto denarja za vrat dobila policijo
Vodušek in Gaberc naj bi po telefonu začela tudi stopnjevati pritisk, zato sta predstavnika obeh izsiljevanih podjetij 4. julija podala kazensko ovadbo, nato je stekla preiskava tudi s prikritimi preiskovalnimi sredstvi.

Izročitev prvega dela denarja, 50.000 evrov, naj bi bila izvedena v četrtek, 12. julija, okoli osme ure na Trojanah, neposredno ob izročitvi denarja pa so kriminalisti Voduška aretirali, pozneje pa še Gaberca.
V hišnih preiskavah so zasegli več dokumentov, prenosne telefone, pogodbe, računov in Vodušku tudi pištolo, za katero ima sicer vsa dovoljenja. Obramba obeh je včeraj že vložila pritožbi, sodni senat pa ima čas do jutri, da se odloči, ali bosta Gaberc in Vodušek ostala v priporu ali ju bo izpustil na svobodo.

Policisti sicer pregledujejo tudi dokumentacijo obeh izsiljevanih podjetij, a trenutno še ne morejo reči, ali so bile pri poslovanju kakšne nepravilnosti.