Vladimirja Voduška je ovadilo osem zaposlenih v njegovi družbi Info TV. Foto: BoBo
Vladimirja Voduška je ovadilo osem zaposlenih v njegovi družbi Info TV. Foto: BoBo

Tožilstvo je Voduško očitalo, da je storil kaznivo dejanje nespoštovanja pravic delavcev po pogodbi o zaposlitvi, za kar je Voduška ovadilo osem nekdanjih zaposlenih v Voduškovi družbi. A kot je pojasnila Voduškova zagovornica Tanja Roblek, je bilo podjetje takrat v stečaju, zato neizplačevanje ni kaznivo dejanje.

Sodišče je obtožni predlog tožilstva enkrat že zavrnilo, saj je pridobilo podatke o prisilni poravnavi in nato stečaju podjetja, a je tožilstvo vztrajalo, je še dejala Roblekova. Poudarila je, da "če nekdo ne plačuje delavcem vseh obveznosti iz pogodbe o zaposlitvi, ker jih ne more zaradi insolventnosti, to ne pomeni kaznivega dejanja."

Šlo je torej za ponovljen postopek, saj je bil Vodušek očitanega enkrat že oproščen, nato pa je bila oprostilna sodba na prvi stopnji razveljavljena. V ponovnem dokaznem postopku je obramba Voduška znova dokazovala, da je bilo podjetje v času, na katerega se je nanašal obtožni predlog, insolventno in ga je vodil prisilni upravitelj. Zato je tožilstvo obtožni predlog umaknilo, je še pojasnila odvetnica.