Policisti bodo tudi v prihodnje pozorni na primere nasilja med vrstniki in bodo dosledno ukrepali zoper vse kršilce. Foto: BoBo
Policisti bodo tudi v prihodnje pozorni na primere nasilja med vrstniki in bodo dosledno ukrepali zoper vse kršilce. Foto: BoBo
pest, nasilje
Primere nasilništva dijakov celjskih srednjih šol obravnavajo že od lani. Foto: MMC RTV SLO
Štirje najstniki pred sodnikom zaradi nasilja

Policisti so prejšnji teden tri dni zapored preprečevali nasilje med mladoletniki, pri čemer sta bila lažje poškodovana dva učenca. Najhuje je bilo pred šolskim centrom v Celju.

Osumljeno četverico so celjski policisti privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jim je odredil sodno pridržanje. Preiskava in ugotavljanje identitete preostalih za zdaj še neznanih nasilnežev, ki so sodelovali v skupini, se nadaljuje.

Niso izsiljevali za denar
Policisti so ugotovili, da mladostniki niso izsiljevali za denar, pač pa so želeli le pokazati svojo premoč. Osumljenim grozi kaznivo dejanje nasilništva, za katerega je zagrožena kazen do pet let zapora, je iz Celja za TV Slovenija poročala Petra Bezjak.

Trojica osumljenih, dva 19-letnika in 17-letnik, je pred tednom dni v sodelovanju z za zdaj še neznanimi sostorilci na Aškerčevi ulici v Celju napadla dijaka ene izmed celjskih srednjih šol in ga lažje poškodovala. Dijaku je nato uspelo pobegniti proti celjski železniški postaji. Le dan pozneje je četrti 18-letni osumljenec s pomočjo večje skupine prav tako na Aškerčevi ulici v Celju napadel drugega dijaka, ki mu je tudi uspelo pobegniti.

Z bejzbolskimi palicami nad dijake
Prejšnji petek je pred šolskim centrom v Celju divjala prava mala vojna, saj je približno dvajset mladostnikov z bejzbolskimi palicami grozilo dijakom, napad pa so policisti pravočasno preprečili.

Osumljeni v sodelovanju z več za zdaj še neznanimi storilci že dlje časa ustrahujejo vrstnike in jih spravljajo v podrejen položaj, da se ti počutijo ogrožene, ugotavljajo celjski policisti. Osumljeni so tudi del skupine, ki je na družbenih omrežjih že v preteklosti objavljala fotografije, na katerih so spodbujali sovraštvo oziroma nestrpnost do drugih narodnosti.

Boštjan Kavc s PU-ja Celje je pojasnil, da je omenjena skupina med drugim objavljala fotografije, na katerih so se prikazovali z nevarnimi predmeti in tako vzbujali strah pri vrstnikih.

Zaradi nasilništva obravnavani že lani
Pri sedmih osebah so policisti že lani opravili hišne preiskave in osumljene ovadili zaradi sumov storitve kaznivega dejanja javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Med lanskimi osumljenci so se znašli tudi trije, ki so jim policisti ta teden odvzeli prostost. Lani so pri sebi imeli bokserje, zdaj pa so poskušali obračunati z bejzbolskimi palicami, je dejal Kavc.

Policisti bodo tudi v prihodnje zelo pozorni na morebitne primere nasilja med vrstniki in bodo dosledno ukrepali zoper vse kršilce, napovedujejo na Policijski upravi Celje.

Štirje najstniki pred sodnikom zaradi nasilja