Črna kronika
Višje sodišče je sodbo na prvi stopnji v celoti potrdilo - tako glede pravne kvalifikacije kot tudi višine izrečenih kazni. Foto: MMC/Televizija Slovenija

Dodaj v

Vse pritožbe zavrnjene, sodba nasilnežema s Facebooka je pravnomočna

Za rešetke morata za več kot dve desetletji
3. februar 2018 ob 12:56
Krško - MMC RTV SLO, STA

Sodba Alešu Olovcu in Martinu Kovaču, ki ju je okrožno sodišče v Krškem septembra lani spoznalo za kriva umora na grozljiv način in neupravičenega slikovnega snemanja, je pravnomočna.

Višji sodniki v Ljubljani so v celoti potrdili sodbo Okrožnega sodišča v Krškem, poroča Dolenjski list.

Obtožnica je 20-letnega Olovca in 29-letnega Kovača bremenila, da sta februarja lani pri Podbočju surovo pretepla 26-letnika, zaradi česar je ta pozneje umrl, napad pa objavila na družbenem omrežju Facebook. Septembra je sodišče v Krškem Olovca obsodilo na 21 let in 11 mesecev zaporne kazni, Kovača pa na eno leto manj.

Olovčev zagovornik se je pritožil, a je višje sodišče sodbo na prvi stopnji v celoti potrdilo, in sicer tako glede pravne kvalifikacije kot tudi višine izrečenih kazni.

"Obrazložitev sodbe se je dotaknila vseh vprašanj, ki sta jih navajala odvetnika, višje sodišče se je strinjalo z razlogi, ki jih je v prvostopni sodbi navajal senat, vse pritožbe so bile tako zavrnjene kot neutemeljene. Tako sta oba pravnomočno spoznana za kriva kaznivega dejanja umora in neupravičenega slikovnega snemanja z izrečenima kaznima 20 let in 11 mesecev zapora in 21 let in 11 mesecev zapora," so za časnik povedali na Okrožnem državnem tožilstvu v Krškem.

T. H.
Prijavi napako
Kazalo